OnePlus 9 og Pro får bedre kamera med Hasselblad-modus: dette er den i stand til

Annonse


På fredag, som jo allerede eri morgen, lanserer OnePlus et helt nytt modus: “XPan”.

Oppdatert,

XPan leveres i en OxygenOS-oppdatering.

XPan Modus lansert til OnePlus 9 og 9 Pro

Funksjonen kommer til OnePlus 9 og 9 Pro og forklares slik:

Annonse


Denne modusen skal gjenskape opplevelsen og bildene man får ut av et ekte Hasselblad XPan-kamera – et av tidenes mest legendariske kameraer. Dette er et stort steg for OnePlus og Hasselblad, og en pekepinn på hva vi kan forvente av samarbeidet deres fremover.  

OnePlus

Dette er et stort steg for OnePlus og Hasselblad, og en pekepinn på hva vi kan forvente av samarbeidet deres fremover.  

– Samarbeidet med Hasselblad har hjulpet oss med å gjenskape den legendariske opplevelsen av å se bilder i et 65:24-format, i tillegg til å kunne ta panoramabilder i 30 mm og 45 mm. Ved å tilføye XPan Mode på OnePlus 9 og 9 Pro, kan brukerne våre se verden gjennom en helt unik linse. Vi gleder oss til å se hvordan både brukere og fotografer over hele verden vil utnytte dette, sier Hsiaohua Cheng, ansvarlig for bildebehandling hos OnePlus.

I tillegg til “XPan Mode”, blir følgende å finne i fredagsoppdateringen:

  • En forbedret trådløs-lading opplevelse 
  • Ny sikkerhetsoppdatering 
  • Bedre stabilitet og feilrettinger

Dette forklarer OnePlus om de nye kamerafunksjonene

To brennvidder 

Med to brennvidder på 30 mm og 45 mm, som minner om de to klassiske linsene på det originale Hasselblad XPan-kameraet, får brukerne mulighet til å forhåndsvise panoramabilder direkte fra søkeren på kameraappen. I tillegg skal ørsmå detaljer fra Hasselblad XPan-kameraet gjenskapes i XPan-modus for å gi brukerne en ekte og autentisk opplevelse. 

Sideforhold på 65:24 

Bilder tatt med XPan-modus har et størrelsesforhold på 65:24, i likhet med det originale Hasselblad XPan-kameraet. Bilder som er tatt i XPan-modus, beskjæres fra hovedkameraet på 48 megapiksler og et ultravidvinkelkamera på 50 megapiksler i stedet for standard 12 MP-modus. Resultatet er bilder med høy oppløsning på over 20 megapiksler. XPan-bilder har en 7552 × 2798 oppløsning på 30 mm og 7872 × 2916 oppløsning på 45 mm.

Standardfarge basert på klassisk svart-hvitt-film 

OnePlus og Hasselblad arbeidet med to filmsumerlingsprofiler for XPan Mode, deriblant fargemodus og svart-hvitt-modus. XPan Mode åpnes i sistnevnte, som henviser til den klassiske svart-hvitt-filmen som ble brukt i XPan-kameraer. Fargemodusen er også utviklet med Hasselblad, og gir en rik og realistisk fargeprofil. Brukere kan bytte mellom de to modusene etter egne preferanser.

Annonse