fødselsdag
For å beskytte unge mennesker må du oppgi når du er født.

Annonse


Nå vil Instagram kreve å kontrollere din fødselsdato

Instagram vil kreve at brukerne oppgir fødselsdatoen. Hensikten er å beskytte unge mennesker mot farene på nettet.

Kampen mot “potensielt mistenkelige” voksne

Instagram vil snart kreve at brukerne oppgir fødselsdagen hvis de ikke allerede har gjort det. Selskapet kunngjorde igår at de vil varsle brukerne at de skal legge til fødselsdatoen i profilen for bedre å “tilpasse opplevelsene”.

Vi har vært klar på at vi ønsker å gjøre mer for å skape sikre og private opplevelser for unge mennesker. For å kunne det må vi vite hvor gamle alle er på Instagram, så vi er begynt å be folk om å dele fødselsdagen sin med oss – såfremt de ikke har gjort det tidligere.

Instagram

Først oppfordring, så krav

Oppfordringen kan i første omgang avvises, men Instagram forsikrer at det etterhvert vil bli obligatorisk. Trekket kommer som et ledd i selskapets bestrebelser på å lage nye sikkerhetsfunksjoner som skal beskytte yngre brukere, forklarer Instagram. 

Ytterligere beskyttelse ble av Instagram rullet ut tidligere iår som en del av forberedelsene på å lansere en versjon av appen beregnet på brukere under 13 år. 

Annonse


“Potensielt mistenkelige” voksne 

De nye sikkerhetsfunksjonene som gradvis er blitt implementert siden mars ifjor, har gjort det vanskeligere for voksne å kontakte tenåringer gjennom appen. Selskapet kunngjorde i tillegg at de som standard vil sette kontoer for brukere under 16 år som privat. Instagram begrenser også voksne de har flagget som “potensielt mistenkelig” fra å samhandle med mindreårige i appen.

AI fanger opp barn som lyver på alderen

Instagram vil også be brukerne om å dele fødselsinformasjon når de støter på innlegg merket med advarselsskjerm. Selve skjermene i seg selv er ikke av ny dato, men Instagram krevde tidligere ikke brukernes alder før grafisk innhold ble vist. Selskapet har også laget en AI som er ment å fange opp barn som kan ha løyet om alderen.

Sier ikke hva de beskytter mot

Instagram er det siste i en rekke selskaper som har annonsert beskyttelsestiltak overfor unge mennesker online. Hvem eller hva de skal beskyttes mot sies ikke, men vi formoder at det er keitete menn.

Annonse