6G LG
Vellykket testoppsett av 6G mobilforbindelse over en avstand på 100 meter.

Annonse


6G-milepæl: Stabil terahertz-overføring over 100 meter

Den første dataoverføringen med prototypeteknologi for 6G fant nylig sted over en avstand på 100 meter.

6G prototypeteknologi

LG Electronics, Fraunhofer Heinrich-Hertz-Institut (HHI) og Fraunhofer-Institut für Angewandte Festkörperphysik (IAF) opprettet et testoppsett av mobilforbindelse i frekvensområdet mellom 155 og 175 GHz over en avstand på 100 meter. Forskerne installerte 6G prototypeteknologi på takene til Fraunhofer HHI og Technischen Universität i Berlin.

Effektforsterkning avgjørende

De involverte fokuserte på stabile forbindelser over 100 meter. LG skriver i sin egen rapport: “På grunn av den korte rekkevidden på 6G THz og effekttap under transmisjon mellom sender og mottager, var en av de største utfordringene behovet for effektforsterkning for å generere et stabilt signal over ultrabredbåndsfrekvenser. Effektforsterkeren som er utviklet av LG, Fraunhofer HHI og IAF var avgjørende for suksessen.”

Hastigheten ukjent

Hvor rask dataforbindelsen var er ikke oppgitt. I juni oppnådde forskerteam i USA 6,2 Gbit/s, men over en avstand på bare 15 meter. 

Annonse


LG skriver videre: “Effektforsterkeren er i stand til å generere en stabil signaleffekt på opptil 15 dBm i frekvensområdet mellom 155 og 175 GHz. LG var også i stand til å demonstrere teknologien som bestemmer signalets retning, samt skiftende retningsbestemte antenner som kombinerer utgangssignalene fra flere effektforsterkere.”

6G-standarden skal være ferdig i 2025

LG er blant de ledende selskapene innen utviklingen av 6G-standarden for mobilkommunikasjon. Siden juni har selskapet hatt styrelederposisjonen i Applications Working Group i Next G Alliance, som utvikler spesifikasjonen. 

Utviklingen er fremdeles bare i startgropen: 6G-standarden skal være ferdig i 2025, men det vil gå mange år før teknologien får utbredelse i hverdagen.