Boston Dynamics Atlas
Den menneskelignende roboten Atlas gjør parkour.

Annonse


Enda godt disse er vennligsinnede

Boston Dynamics har delt en video som viser første gang den humanoide roboten Atlas lykkes i å fullføre en parkour-rutine på en hinderløype. Atlas sprang over kløfter, hvelvede bjelker og to av dem koordinerte en saltomortale, alt uten feil.

Opprettholder balansen mens den skifter adferd

Det ligger måneders arbeid bak utviklingen av rutinen, ifølge selskapet. Den har fungert som en test av robotenes evne til å opprettholde balansen mens den skifter adferd og koordinerer handlinger. 

Dette er ikke bare hermetisk adferd. Atlas bruker nå bilder for å tilpasse sine bevegelsen til banen.

Manglende ryggrad

Du skal dog ikke bekymre deg for at robotene skal jakte på deg i nærmeste fremtid. Øvelsen har en feilprosent på opptil 50 prosent, og det er fremdeles mulighet for feil i hvert trinn. Selv et lite knyttneveslag er ikke problemfritt. Selskapet må fortsatt finjustere bevegelser som er begrenset av selve robotenes natur, for eksempel mangelen på ryggrad og relativt svake armledd.

Presser grensene for robotikken

Atlas er ikke en produksjonsrobot som Spot. Det er en forskningsmodell som er ment å presse grensene for robotteknologien. Boston Dynamics forestiller seg imidlertid at denne parkour-øvelsen kan føre til at fremtidige hjelperoboter kan håndtere en rekke oppgaver med menneskelignende fingerferdighet. La oss håpe de spiller på lag med oss.

Annonse


Annonse


Annonse