Annonse


Elon med frontalangrep på Apple App Store og Apple-batterier

Oppdatert 27. juli 03.15:

Elon Musk slang med leppa ovenfor Apple, App Store og selskapets bruk av kobolt i iPhone og Mac-er:

Vi ønsker å understreke at vårt mål er å støtte fremveksten av bærekraftig energi, noe som ikke innebærer å gjerde ting inne for å knuse konkurrentene våre som visse selskap gjør.

Elon Musk

Om Apple og kobolt:

Jeg tror Apple bruker nesten 100 prosent kobolt i batteriene, mobilene og laptopene. Tesla bruker ikke kobolt i jernfosfat-pakkene, og nesten ingenting i den nikkel-baserte kjemien. Om vi sammenligner med vekt, bruker vi kanskje to prosent kobolt sammenlignet med Apples 100 prosent.

Elon Musk

Alt går bra for Tesla

Tesla hadde rekordinntekter i annet kvartal på 1,1 milliarder dollar eller nesten ti milliarder norske kroner. Det er første gang selskapet passerer dollarmilliarden.

Det er langt mer enn det dobbelte av de 438 millionene de tjente i første kvartal, og mer enn ti ganger nettoinntektene for et år siden. Det ga også en klar melding til investorer som har vært skeptisk til aksjen den siste tiden.

Resultatet ikke basert på miljøsertifikater

Spesielt er at Tesla denne gang ikke baserte overskuddet på salg av lisenser til produsenter som ikke klarer myndighetenes krav til en viss andel utslippsfrie biler. Disse kredittene var ansvarlig for 354 millioner av inntektene på 1,1 milliarder dollar i kvartalet. I tidligere kvartaler har nettoinntektene alltid vært avhengig salg av kreditter til rivaler. 

Store forventninger

Tesla (TSLA)-aksjen var opp 2,21 prosent da børsen stengte idag, og er ytterligere opp i etterhandelen. Justert for engangsposter tjente selskapet 1,45 dollar pr. aksje sammenlignet med 44 cent for et år siden. Man kan altså trygt si at kursen på 657 dollar reflekterer store forventninger til selskapets fremtid.

Annonse