Annonse


Valve bekrefter at lagring på Steam Deck kan oppgraderes – men vil ikke at du gjør det

Selskapet bekrefter at SSDen i Steam Deck kan oppgraderes, men ønsker ikke at du gjør det.

Etterlengtet formfaktor

Markedet har ikke akkurat blitt oversvømmet av håndholdte spillmaskiner de siste tiårene, tross suksessen til maskinvare som Nintendo Switch. Så når Valve slipper sin Steam Deck var det til stor entusiasme fra kjøpelystne forbrukere verden over.

Enheten kommer med en startpris på 399,- dollar, ca 3350,- norske kroner, konfigurasjonen på de tre modellene som er annonsert er den samme, med unntak av lagringsplassen og at 512GB-modellen får noe refleksbehandling i glasset.

Opprinnelig skulle basis-modellen til 399,- dollar kommer med 64GB eMMC, mens de to større variantene skulle komme med henholdvis 256 og 512GB NVMe SSDer.

Annonse
Nysgjerrige brukere

Forskjellen i lagringsteknologi og at dette bortsett fra refleksbehandling i glasset på den største modellen var eneste forskjellen mellom modellene fikk flere til å undre seg over om det ville være mulig å oppgradere disse enhetene på egenhand etter man har kjøpt de. En Reddit-bruker som kaller seg “midnight_watch” skal angivelig ha sendt sine spørsmål direkte til Valve-sjefen Gabe Newell for å finne et svar.

Den som spør får svar. Kilde:Reddit

Svaret som brukeren fikk, om enn noe kort, tolkes slik at enhetene skal komme med en M.2 2230 port som kan brukes til å utvide lagringen, til en annen bruker svarer Valve at også basis-modellen kommer med en M.2 2230 port.

Oppgraderte bruksvilkårene

Etter denne utvekslingen skal Valve ha endret den tekniske beskrivelsen slik at de reflekterer mulighetene i maskinvaren, samtidig som de “advarer” brukere mot å oppgradere dette selv.

Tilgjengelige porter er ikke ment å benyttes av brukerene selv. Kilde: Valve

Hva som er bakgrunnen for at de ikke ønsker dette er uklart, det kan være at 2230-disker er betraktelig dyrere enn de mer utbredte 2280, men mer sannsynlig er det at Valve ønsker å unngå at flere enn nødvendig kjøper mindre modeller og oppgraderer med disker de kjøper utenom.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse