Annonse


Forhåndssalget av Steam Deck kræsjet butikken

Valves nye bærbare spillkonsoll, Steam Deck, ble lagt ut for forhåndsbestillinger rett før helgen.

Tålte ikke trykket

Når Valves egne bærbare konsoll ble lagt ut for salg på fredag kræsjet det Steam og resulterte i ulike feilmeldinger for kjøpelystne brukere. I følge The Verge påvirket dette nettbutikken, Steam sine community-sider og til og med aldersverifiseringen slutten å fungere.

Det er i skrivende stund uklart om det store påtrykket skyldes virkelige brukere eller kjøpsboter slik som vi så med lanseringen av Playstation 5 og Xbox Series S/X. For å begrense videresalget av Steam Deck så har Valve lagt til en begrensningen som gjør at nye, og eller ubrukte, kontoer ikke kunne legge inn bestillinger de første 48 timene.

Les også: Dette er Valves håndholdte spillkonsoll

Annonse
Valve har enn så lenge ikke sagt noe om deres evne til å levere enheter når desember kommer, noe som nok de fleste lurer på nå gitt de erfaringer man har gjort seg med PS5 og Xbox Series X/S den siste tiden.

Ikke alle spill er støttet

Flere populære spill er per nå ikke er støttet av Steam Deck, det gjelder titler som Destiny 2, Apex Legends, PUBG og Rainbow Six Siege. Grunnen til dette er at spillene det gjelder bruker programvare for å hindre juks som ikke aktiveres på Linux, som kjent er SteamOS et linux-basert operativ-system. Dette gjør at brukere ikke vil kunne koble til spillenes servere fordi de ikke blir sett som “trygge” all den tid sikkerhetsmekanismene ikke kjører.

Valve har enn så lenge ikke kommet med noen uttalelse om hvordan de jobber med spillhusene for å fikse dette, men siden Steam Deck i bunn og grunn er en PC så er det rent teknisk sett mulig å installere Windows på den for å komme rundt denne begrensningen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse