appleimessagepegasushack
Apple mener at iMessage er sikkert for brukere flest, og at angrep koster millioner av dollar og sikter seg inn på VIP-er.

Annonse


Apple forsvarer iPhone-sikkerheten etter spion-avsløringer og iMessage-hack

“Amnesty International og den ideelle organisasjonen Forbidden Stories hevder å sitte på en lekket liste over personer som er blitt utsatt for målrettet overvåkning gjennom spionasje-programvare utviklet av det israelske firmaet NSO Group. Listen inneholder navn på statsoverhoder, akademikere, diplomater, menneskerettighetsforkjempere og journalister”, meldte vi i dag etter at nyheten fort spredde seg internasjonalt.

Apple benekter ikke avsløringene

Amnesty mener at Pegasus-spionvaren sågar utnytter et iMessage-hull på iPhone og iPad med iOS 14.6, 14.3 og 14.4.

Nå som iOS 14.7 er lansert, så håper vi feilen er rettet.

Nå uttaler selskapet dette:

“Apple fordømmer utvetydig nettangrep mot journalister, menneskerettighetsaktivister og andre som ønsker å gjøre verden til et bedre sted.

Annonse
I over et tiår har Apple ledet bransjen innen sikkerhetsinnovasjon, og som et resultat er sikkerhetsforskere enige om at iPhone er den sikreste og sikreste mobile mobilenheten på markedet.

Angrep som de som er beskrevet er svært sofistikerte, koster millioner av dollar å utvikle, har ofte kort holdbarhet og brukes målrettet mot utvalgte individer.

Selv om det betyr at de ikke er en trussel mot det overveldende flertallet av brukerne våre, fortsetter vi å jobbe utrettelig for å forsvare alle våre kunder, og vi legger stadig til nye beskyttelser for enhetene og dataene deres.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse