GeForce RTX 3080
IfIølge lekkeren kopite7kimi kommer “SUPER”-oppgraderingen også til stasjonære maskiner.

Annonse


SUPER-GPU til din stasjonære maskin

Nvidia utvikler nye GPUer for bærbare under betegnelsen “SUPER”. De er forventet å komme tidlig neste år, men ifølge lekkeren kopite7kimi, skal “super”-oppgraderingen også komme til stasjonære maskiner i form av SUPER GeForce RTX 3080 og GeForce RTX 3070.

RTX 3070/3080

8/16 GB RAM

De nye GPUene vil bli produsert av Samsung på samme 8nm-noden som allerede er ute, men vil være basert på en ny GA103-brikke med designforbedringer og flere CUDA-kjerner. GeForce RTX 3070 SUPER vil ha 8 GB VRAM, mens GeForce RTX 3080 SUPER kommer med 16 GB. Vi vet foreløbig ikke om GDDR6- eller GDDR6X-minne vil bli brukt, heller ikke om Ti-variantene vil få SUPER-oppgradering.

Pålitelig fyr

Det er ikke kommet noen offisiell bekreftelse på dette fra Nvidia, men kopite7kimi har tidligere vist seg å være av den pålitelige slagsen. I februar forutså han for eksempel at RTX 3080 Ti skulle komme med 12 GB GDDR6X VRAM.

Om dette stemmer er det godt nytt for de som venter på et avansert grafikkort til en overkommelig penge. Situasjonen har bedret seg gradvis etterat prisene nådde en topp i mai.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse