MSI GeForce GT 730.
Grafikkortmarkedet er i en bedrøvelig tilstand.

Annonse


MSI tørker støvet av GPU fra 2014 og relanserer den

Grafikkortmarkedet er i en så bedrøvelig tilstand at MSI har tørket støvet av en GPU som opprinnelig så dagens lys i 2014. MSI GeForce GT 730 bruker en Kepler GPU med en Boost-klokke på 902 MHz med 384 Cuda Cores og 2 GB 1600 MHz DDR3 RAM.

Ikke for spill

Dette er ikke et grafikkort for spill, spesielt hvis du ikke har integrert grafikk som i en Intel F-serie CPU eller en AMD Ryzen CPU å falle tilbake på. Men er det det eneste du får tak i kan det dekke behovet for jobb eller Minesweeper. 

GeForce GT 730 er ingen kraftig GPU, men den er heller ikke spesielt krevende for systemet og trekker bare 23 W strøm fra PCIe-sporet. Med passiv avkjøling er den også stille.

Støtter overklokking

Det er et kort i halv høyde, men MSI har lagt på en VGA-utgang for å ta det opp til full høyde – nyttig hvis du har en eldre skjerm. For nyere skjermer finner du en HDMI 1.4a-port og en DVI-kontakt.

Annonse
Kortet støtter MSIs Afterburner-overklokkingsverktøy, noe som er ganske vilt med tanke på at det har passiv kjøling.

Kortet er foreløbig bare tilgjengelig i Japan og listeprisen er 4565 yen inkludert japansk moms – noe som tilsvarer 345 kroner. Så får vi se hvor det legger seg om det dukker opp her på bjerget.

Det lysner i 2023

Grafikkortmangelen ser ikke ut til å løse seg selv med det første. Noen produsenter forventer ingen normalisering før tidligst i 2023 og de regner med at det tar enda lenger tid før markedet normaliserer prisingen ettersom det forventes godt utbud på bruktmarkedet når folk starter utskiftningen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse