dellalienwarertx3070
Dell saksøkes for misvisende markedsføring etter at de solgte Alienware AMD-laptoper med 10 prosent svakere RTX 3070-ytelse. I juni retter de opp i det de omtaler som en feil.

Annonse


FIKSET: Dell gjorde RTX 3070-kortet 10 prosent tregere på AMD-laptoper

Etter at Jarrods Tech fant ut at Dell med vilje hadde senket RTX 3080 ytelsen i sine Alienware m15 R5 AMD-laptoper, tok det ikke lang tid før Dell la seg flate.

Oppdatert, 15. juni, 01:40:

Dell har oppdatert Alienware m15 Ryzen Edition R5 med en ny vBIOS. Oppdateringen vil øke ytelsen betraktelig da alle CUDA-kjernene tas i bruk.

10 prosent dårligere ytelse på AMD-laptopene var en feil ifølge Dell

Dell forklarte først at det var for å optimalisere maskinen, i forhold til strømbruk og varme, at de nedjusterte antallet CUDA-kjerner fra 5120 til 4608. Dette var uansett nok til å bli saksøkt, da en kunde forståelig nok ikke var happy for å handle et skjermkort som er dårligere enn hva RTX 3070-serien egentlig er i stand til på laptoper.

Annonse


Bra er det jo heller ikke at Dell ikke opplyser om antallet CUDA-kjerner på laptopens nettside.

Den midlertidige feilrettingen for brukere som har litt kunnskaper er å programmere inn vBIOS-en fra m15 R4 (Intel-modellene) laptopene som ikke har dette problemet. Merkverdig.

Dell lover feilretting halvveis ut i måneden

Nå melder Dell at det hele var en feil, og at en oppdatering skal lanseres halvveis ut i juni for å gi kundene samtlige CUDA-kjerner:

“Vi har blitt gjort oppmerksomme på at en feil innstilling i Alienwares vBIOS begrenser CUDA Cores på RTX 3070-konfigurasjoner. Dette er en feil som vi jobber med å rette opp så snart som mulig.”

Selskapet anbefaler kundene å ikke “flashe” skjermkort-BIOS “fra en annen Alienware-plattform”:

Vi fremskynder en løsningen gjennom godkjenningsprosessen, og forventer å få dette løst allerede i midten av juni. I mellomtiden anbefaler vi ikke å bruke vBIOS fra en annen Alienware-plattform for å rette opp dette problemet. Vi beklager frustrasjonen dette har forårsaket.

Dell

Annonse