0-100 på under to sekunder!
0–100 på under to sekunder!

Annonse


Helt hinsides: Se Teslas nye superbil gjøre 0–100 på 1,99 sekunder

Tesla Model S Plaid har mange kule funksjoner, men det er ytelsen som først og fremst fanger oppmerksomheten.

Vil vise at elbil er best

0 til 100 km/t på 1,99 sekunder og en amerikansk kvart mile på 9,23 sekunder er ting vi aldri har sett i en produksjonsbil før – ihvertfall ikke i noen firedørs sedan.

Under gårsdagens lanseringsarrangement på Teslas Fremont-fabrikk, forklarte Elon Musk tankegangen bak å lage et så sinnssykt kjøretøy:

Hva har vi ønsket å oppnå her? Hvorfor laget vi en så rask bil? Det er mani og alt sånt, men jeg tror det er viktig for fremtiden til bærekraftig energi å vise at en elbil er den beste bilen.

Elon Musk

Det er som Musk sier det. Tesla viser at elbil er best. 

Les gårsdagens ITavisen-artikkel om bilen. Der er teknologien i den utrolige maskinen tema: Dette er Model S Plaid: 1020 hester – 628 km rekkevidde – 1,29 millioner kroner.

Etter Musks presentasjon av bilen sto prøvekjøring av Model S Plaid på Teslas testbane for tur, og det har begynt å komme videoer av akselerasjonsgalskapen.

Her er noen eksempler:

Etter noen måneders forsinkelser er Tesla i gang med leveranser av Model S Plaid.

PS. 0–100 km/t er tilnærmet det samme som amerikansk 0–60 miles pr. time. Fra det metriske systems null til hundre skiller det rundt tre kilometer, det vil si at vi må legge til et tiendedels sekund eller så for å få korrekt ytelse. Tesla Norge oppgir akselerasjonen 0–100 til 2,1 sekund.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse