appletvspatialaudio
Apple har lansert 3D-lyd for alvor, og støtten kommer til Apple TV i høst. AR og VR-teknologien Apple jobber med kommer også til å inkludere 3D-lyd, og trolig den samme Dolby Atmos Spatial Audio-teknologien.

Annonse


Det er ganske genialt hvordan Apple får til 3D-lyd med Apple TV – dette er teknologi de kommer til å bruke i AR

I høst, med de nye OS-oppdateringene, vil man kunne bruke HomePod mini i stereo, om man så ønsker og klarer å skaffe et par. Apple har nemlig valgt å ikke inkludere Norge i den oppdaterte listen der høyttalerne selges.

Det er flere nyttige lydforbedringer i tvOS 15

Men AirPods Pro og AirPods Max selges jo i Norge, og det samme gjør Apple TV. Vel, gode nyheter, for som vi meldte under vår grundige WWDC 2021-dekning, er det avslørt at Apple TV også får Dolby Atmos Spatial Audio – det er flott å kunne bruke denne meget imponerende lyd-teknologien også på den store skjermen.

Men hvordan er det mulig, det er jo ingen bevegelsesensorer eller kamera i Apple TV? Nei, men det spiller ingen rolle, for som et VR-hodesett inneholder AirPods Max og Pro sensorer som vet om du ser i samme retning.

Dette er noen av tingene som kommer i tvOS 15.

Apple er ikke avhengig av sensorer i enheten som sender lyd ut

Så det Apple har gjort er å låse inn hode-trackingen når man har sittet naturlig lenge nok foran TV-en og sett i samme retning. Reiser du deg opp og spaserer rundt, reaktiveres funksjonen.

Annonse


3D-lyd som reagerer i forhold til hvor mange befinner seg er teknologi som blir viktig i Apples AR, eventuelt VR-satsning, så alt Apple gjør nå i et sluttprodukt som allerede brukes av mange, gir dem mye lærdom for å kunne nytte teknologien i det ryktede hodesettet, og senere AR-brillene (som også Facebook utvikler, og som de skal bruke klokka de lanserer neste sommer til å styre).

En annen kul forbedring med tvOS 15 er man ikke må koble til AirPods via menyen, i stedet spør Apple TV om du vil koble til, som på iPhone, iPad og Mac.

Med SharePlay kan man se på film sammen med FaceTime.

Annonse


Annonse


Annonse