facebookklokkear
Facebook-klokka lanseres sommeren 2022 og skal følges opp 2023 og 2024. Facebook skal også lansere AR-briller som kan styres med klokka. Således er klokka bare en liten del av Facebooks maskinvarefremtid.

Annonse


Facebook-klokka kommer sommeren 2022 med kamera som kan demonteres, men det er ikke det mest spennende

The Verge kan avsløre at Facebook skal lansere klokke en klokke sommeren 2022.

Facebook-klokka kommer i rustfritt stål neste sommer

Selskapet gjør noe nytt her, og skal utstyre smartklokka med kameraer, og ikke bare ett men to. Det gir jo mening i og med at de er et sosialt nettverk, men mange vil nok også reagere negativt og oppleve det som et spion-kamera.

Utrolig nok vil kameraene kunne løftes opp fra håndleddet for enklere å ta bilder, og selvsagt så dele dem på Facebook og Instagram. Klokka kjører en spesial-designet versjon av Android.

Facebook utvikler allerede andre og tredje-generasjon av klokka, så dette er et prosjekt de virkelig går “all inn” på.

Annonse


Front-kamera for videosamtaler er på plass – skal lansere LTE-modell

Front-kameraet er i hovedsak for videosamtaler, mens hoved-kameraet er i stand til 1080p-bilder og har autofokus.

Ifølge The Verge er Facebooks plan er å samarbeide med partnere som skal lage tilbehør, blant annet for å kunne plassere kameraet, som fjernes fra klokka, på ryggsekker.

Facebook mener de må lykkes med maskinvare

Det mest spennende er at fremtidige versjoner av klokka skal fungere som en tasteskjerm for Facebooks kommende AR-briller. Det får oss selvsagt til å tro at Apple også vurderer noe slikt, om ikke med iPhone som den viktigste input-enheten.

Facebook prøvde seg på en mobil-samarbeid med HTC for flere år tilbake, men det fungerte ikke. Oculus gjør det veldig bra, men det er et selskap Facebook jo handlet, så det gjenstår å se om de kan få til maskinvare og gjøre en hit av det.

Annonse