iPhone alarm
Bor du på Azorene må Apple-brukere lyve og si at de bor i Kapp Verde for å få alarmen til.

Annonse


Kreativt fra Apple: Feil som rammer i utvalgte regioner

Alarmen er en av de mest brukte funksjonene på smarttelefoner – uavhengig av hvor du bor i verden. I iPhone har den hele tiden vært innebygd i operativsystemet. Men “loven er ikke lik for alle”. På den portugisiske øygruppen Azorene har folk i mer enn en måned hatt problemer med å sette alarmen.

Ingen kommentar fra Apple

Ifølge brukerne krasjer klokke-appen øyeblikkelig om de prøver å stille alarmen – såfremt telefonen er innstilt på den lokale tidssonen. Det samme skjer i noen tilfeller også med huske-appen Reminders.

Apple har så langt hverken kommentert eller løst problemet, men brukeren @luispgarcia skisserer en midlertidig løsning på Apples supportside: “Gå til innstillingene for dato og tid og deaktiver automatisk innstilling av tidssonen. Endre så tidssonen til “Praia, Kapp Verde” som har samme tidssone som Azorene.” Dette lyder imidlertid langt fra ideelt.

iOS-oppgradering på trappene

Feilen er ikke løst i de nyeste versjonene av iOS. Apple er klar til å slippe oppdateringen iOS 14.6 de neste dagene, men notatene som følger oppdateringen nevner ingenting om dette problemet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse