epicapplemacappstore
Apples advokater sine råd var å være ærlig på at det er mer skadevare på Mac enn iOS, og hinte indirekte til at Mac-en kanskje bør låses mer.

Annonse


Apple forsvarer iPhone ved å disse Mac – er planen å låse ned macOS?

Apple bruker det faktum at Mac-en kan laste ned hvilke som helst apper, også uten Mac App Store, for å forsvare at det aldri må bli mulig på iPhone.

Sa Mac-en er for usikker for å beskytte iPhone-gullgruven – kan gavne Apple på to måter

Det var Apples Craig Federighi, Senior Vice President of Software Engineering, som på den måten forsvarte det lukkede iOS-økosystemet, og samtidig åpner døren for å stenge ned Mac-en enda mer, eller i det minste legge inn flere sikkerhetsmekanismer.

Måten vi har gjort det på utnyttes ofte på Mac. iOS har satt en dramatisk høyere standard for våre kunders sikkerhet. Mac når ikke dette målet per i dag, og dette selv om Mac-brukere laster laster ned mindre programvare og er utsatt for en langt mindre økonomisk motivert angrepsbase.

Craig Federighi, sjef for Apple-programvare

Mener Apples kunder vil bli skadelidende om de må åpne App Store på iOS

“Om du flyttet Macens sikkerhetsrutiner til iOS, med alle enhetene som er i bruk, all verdien, så hadde OS-et blitt overkjørt på en langt verre måte enn hva som allerede skjer på Mac.

Og som jeg allerede har nevnt har Mac et nivå av skadevare som vi ikke finner akseptabelt og som er mye verre enn på iOS”, forklarte Federighi og poengterte igjen at om de hadde gjort det samme på iOS, “så hadde det vært en veldig uheldig situasjon for kundene våre”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse