Rettssaken Epic vs Apple.
Eksperter i vitneboksen i saken Epic-Apple.

Annonse


Mulig kompromiss mellom kamphanene?

I den pågående striden mellom Apple og Epic Games er det denne uken ekspertvitnenes tur. 

Fagfolk i vitneboksen

Ekspertvitner er ikke fullt så spennende som lekkede App Store-dokumenter som forrige ukes rettsforhandlinger kunne by på. Men overfor ekspertvitnene antydet Yvonne Gonzalez Rogers at hun kan komme til å forsøke å få til et kompromiss mellom Epic og Apple, og hva som eventuelt kommer ut av det blir spennende å se.

Et viktig stridsspørsmål er at Apples regler forhindrer utviklerne i å lede brukerne til å gjøre kjøp utenfor App Store, for eksempel via nettet, som alternativ til kjøp i appen.

Ikke lov å opplyse om alternativer

I samtale med Epics vitne David Evans, en økonom med antitrust som spesiale, spurte Gonzalez Rogers om fjerning av denne regelen ville løse problemene Epic og andre utviklere har med App Store‌: “Hvis Apple ikke hadde disse reglene, ville problemet da vært løst?” 

Annonse




Det ville ikke eliminere Apples markedsmakt, men det ville absolutt redusere den, men for apper og spill uten alternative betalingssystemer vil det ikke være noen tilfredsstillende løsning.

David Evans, økonom

Apple har lenge forhindret at apper skulle kunne lede brukerne til eksterne kjøpsalternativer. Fortnite, spillet som er kjernen i striden mellom Apple og Epic, støtter kjøp av spillpenger (v-penger) på nettet, men Epic Games‌ har ikke lov til å annonsere det alternativet i appen i henhold til gjeldende regler.

Vil “legge begrensninger på Apples muligheter til å høste kommisjon”

Fortnite og andre apper ønsker betalingsalternativer som ikke er underlagt Apples 30-prosentsprovisjon, men Apple argumenterer for å opprettholde status quo. Da dommeren spurte Apples vitne, økonomen Richard Schmalensee, om hvorfor det ikke er bra å gi kundene denne muligheten, hevdet han at det ville være å undergrave salg gjennom ‌App Store‌ og å legge begrensninger på Apples muligheter til å høste kommisjon.

Det er satt av tre uker til rettssaken som startet 3. mai og det er fremdeles flere dager igjen. I siste fase skal Apple-ledere som Tim Cook og Phil Schiller vitne.

Kilde: MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse