voluehacket
Volue gir norske vannverk oversikt over systemene. Nå er de under angrep melder de på egne nettsider. Bilde: Volue

Annonse


Dataangrep mot norsk selskap som følger med på vann og avløp

Volue er en norsk leverandør av teknologi som følger med på vann- og avløpsvanns-nettverk som gir informasjon om materiale, dimensjoner og historikk over det som skjer. Nå er de utsatt for hacking.

Begrenser omfanget

Ifølge selskapets hjemmesider tilbyr de også programvare, innsikt, systemer og bærekraftige tjenester. De “optimaliserer energiproduksjon, handel, distribusjon og forbruk, samt infrastruktur- og byggeprosjekter” for en renere fremtid.

Selskapet er utsatt for nettangrep som påvirker virksomheten i noen av selskapets forretningsområder. Selskapet har satt inn tiltak for å begrense skadeomfanget og for øyeblikket sier de at angrepet ser ut til å få begrenset virkning.

Selskapet har stengt alle berørte applikasjoner og har kjørt backup-løsninger så langt som mulig, de har fått ekstern datasikkerhetshjelp og de har informert relevante myndigheter.

Annonse
Økonomiske konsekvenser usikre

Volue ber kundene om umiddelbart å logge av all tilgang til Volues servere for å unngå spredning av skadevare, samt endre passord på tjenester levert av Volue.

Selskapets produksjonskapasitet blir påvirket de neste dagene. De økonomiske konsekvensene kan de ikke si noe om så langt.

Volue oppdaterer her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse