Fortnite_Apple
Fortnite er fremdeles ikke tilgjengelig i App Store.

Annonse


Apple: “Vi vil ikke være Android”

Epic Games bebudede rettssak mot Apple startet igår. Advokater fra begge selskapene holdt innledende foredrag hvor argumentasjonen vi stort sett kjenner fra forhåndsprosedyren i pressen ble fremført for dommer Yvonne Gonzalez Rogers.

Det finnes ikke alternativ til App Store

Episc advokater malte et bilde av App Store som konkurransebegrensende og monopolistisk i og med at spillutviklerne ikke har noe alternativ til Apples butikk og dermed tvinges til å betale Apple 30 prosent provisjon på salg. (Satsen faller til 15 prosent for abonnementer etter et år, og for utviklere som tjener mindre enn én million dollar netto pr. kalenderår og er registrert i Apples Small Business-program.)

Epic Games ønsker å tvinge Apple til å tillate tredjeparts appbutikker på iOS, og at utviklerne skal gis adgang til å ta seg betalt uten å gå gjennom Apples systemer. Epic beskrev App Store som en “inngjerdet hage” og underbygget metaforen med e-post fra nåværende og tidligere Apple-ledere.

Sikkerhet og kvalitet

Apple gjentok det vi allerede har hørt: En kuratert App Store er nødvendig for å ivareta det nivå av sikkerhet, personvern, pålitelighet og kvalitet som kundene forventer av selskapet.

Annonse
“Epic vil at vi skal være Android, men det vil hverken vi eller våre kunder,” sa Apples advokat Karen Dunn med henvisning til Androids mulighet til å laste apper utenfor Google Play. 

Epic Games står bak Fortnite som Apple fjernet fra App Store i august 2020, kort tid etter at Epic i strid med App Store-reglene introduserte et alternativ for direkte betaling i appen. Epic Games gikk deretter til søksmål mot Apple for å begrense konkurransen i markedet.

Fortnite er fremdeles ikke tilgjengelig i App Store

Epic Games’ sjef Tim Sweeney sa at et alternativ for direkte betaling ville åpenbare for forbrukerne at Apple utøver “total kontroll” på plattformen.

Rettssaken forventes å fortsette i tre uker. Apples ledelse inkludert administrerende direktør Tim Cook, forventes å vitne.

Kilde: MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse