toyotalyftai
Toyota bruker Lexus-biler for å teste AI-egenskapene.

Annonse


Lyft selger AI-teknologien sin til Toyota

Woven Planet Holdings, et av Toyotas datterselskap, handler Lyft sin AI-teknologi i en avtale som skal sluttføres i tredje kvartal i år.

Lyfts AI-bilselskap heter Level 5

Det er ikke godt å si nøyaktig hva Toyota driver med for tiden innenfor dette feltet i forhold til veien til forbrukermarkedet, men selvsagt tar de det seriøst og betaler 550 millioner dollar (4,5 milliarder kroner) for denne delen av Lyft – ikke så mye penger i denne bransjen, men det er likevel spennende, for Toyota må ha sett noe lovende.

Selskapet mente i 2017 at flesteparten av Lyft-turene ville utføres med selvkjørende biler i år

Det er noen år siden vi har hørt om selvkjørende biler

Det Lyft drev med i fire år med denne teknologien endte nok med masse data (mer om dette under, for dette vil Toyota dra nytte av), men liten praktisk nytte for forbrukerne utover selvkjørende test-biler i Las Vegas. Hyundai og et par andre selskap, inkludert Lyft, har ikke gitt opp prosjektet enda.

Woven Planets selvkjørende pakke-bil:

Toyota forsker på tryggere AI og selvkjørende servicebiler.

Dette melder Toyota i pressemeldingen:

“Level 5-teamet blir en del av Woven Planet, et Toyota-datterselskap dedikert til å utvikle førerløs transport og andre avansert teknologi. I tillegg til kjøpet av Level 5, har Woven Planet og Lyft signert kommersielle avtaler for bruk av Lyft-systemet og flåte-dataene for å akselerere tryggheten og kommersialiseringen av automatiserte kjøretøyene som Woven Planet skal utvikle”.

Det er moro at så mange selskap trodde på selvkjørende biler så tidlig, men faktum er at de fleste måtte gi opp, spesielt etter at Ubers selvkjørende tragisk endte med å drepe en person i 2018. Etter dødsfallet ga Uber opp prosjektet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse