AirTags
Apple markedsfører AirTag som en smart måte å spore varer på, ikke mennesker.

Annonse


Når dama er sjalu: Kan hun gjemme en AirTag i bilen din og se hvor du er?

Et av de største salgsargumentene for AirTag er personvern. AirTag bruker krypterte nettverk hvor tag’ens posisjon er skjult både for Apple og tredjeparter.

Ny sikkerhetsfunksjon

Om noen tilfeldigvis finner en tapt AirTag, vil de ikke være i stand til å pare den med ‌iPhone‌ og fortsette å bruke den. Hele prosessen er kryptert fra ende til ende slik at ingen bortsett fra eieren av taggen, noen gang vil få tilgang til dens nåværende eller tidligere posisjoner. Bluetooth-identifikatorene ‌AirTags‌ avgir er ikke bare randomiserte, men “roteres og blir aldri gjenbrukt”.

Posisjonsdata og historikk arkiveres ikke på taggen. Enheter som videreformidler posisjonen til en AirTag forblir også anonyme, og posisjons­data krypteres i hvert trinn. Selv ikke Apple vet hvor AirTagen din er.

Tidligere denne måneden introduserte Apple en ny sikkerhetsfunksjon i sin Find My-app i iOS 14.5 beta, som vil varsle brukere om ‌iPhone‌ oppdager en ukjent sporingsenhet. Hensikten er å forhindre at noen glir en AirTag i ryggsekken din, fester den til bilen din eller syr den inn i fôret på jakken din for å kunne forfølge deg.

Annonse


Barn og hunder

I tilfelle noe sånt skulle skje vil du motta varsel om at “AirTag Found Moving With You”. Du vil da kunne deaktivere taggen fysisk. 

Apple markedsfører AirTag som en smart måte å spore varer på, men folk spør om AirTags kan brukes til å spore barn og kjæledyr. Apples sier at AirTags er designet for å spore varer, ikke barn eller kjæledyr. De foreslår at foreldre bruker Apple Watch med Family Setup for å finne barna sine.  

To medlemmer av Apples ledelse har snakket om ‌AirTags‌ med youtuberen Rene Ritchie: 

Apple sier om AirTags at de ønsket å gi dingsen et enkelt, men unikt design, “noe ingen andre i bransjen har gjort før”. Tagsene vil være tilgjengelig for forhåndsbestilling fra idag for 29 dollar (240 kroner) eller en pakke på fire for 99 dollar (825 kroner). De begynner å sende dem ut 30. april.

Kilde: MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse