Google Android 12
Den nye appstarteren gir en automatisk “splash screen” når apper startes.

Annonse


Alt om de siste Android 12-endringene

Den tredje forhåndsvisning, Developer Preview Three (DP3), av Android 12-utvikleren er lansert med nye applanseringsanimasjoner, forbedret berøringstilbakemelding, nytt kameraverktøy og mer. Android 12 bygger videre på Android 11 fra 2020 som fremdeles ikke er på plass i alles smarttelefoner. Beta forventes å komme til sommeren.

“Splash screen” når apper startes

I tillegg til oppdateringer som hovedsakelig er rettet mot utviklere, inkluderer DP3 en redesignet appstarter som gir en automatisk “splash screen” når apper startes, automatisk støtte for mørkt tema, justerte samtalenotifikasjoner for bestemte apper og nye tillatelser for visse typer apper, for eksempel fungerte ikke alarmen ordentlig på tredjepartsklokker. I fremtiden skal du gå glipp av færre alarmer.

Flere apper vil få tilgang til mobilkameraets spesialfunksjoner som natt- og portrettmodus. Google vil la flere apper bruke telefonens spesielle kamerafunksjoner (ting som nattmodus eller portrettmodus, etc.) med noen justeringer. Mange apper utnytter kameraets muligheter dårlig. Google vil la tredjepartsapper bedre bruke funksjonene til ekstremt høyoppløselige kameraer; sensorer av den typen fungerer ganske annerledes “normale” sensorer.

DP3 er tilgjengelig for Pixel 5, 4 og 3.

Annonse


Enhåndsmodus

Google ser ut til å ha en funksjon i Android 12 som gjør det lettere å bruke telefonen med én hånd. Nå kan utviklere teste funksjonen. Enhåndsmodus står som deaktivert i standardinnstillingene.

Enhåndsmodus ligner Apples IOS’ “reachability” eller “lett å nå”. Hvis du vil bytte til enhåndsmodus sveiper du nær bunnen av skjermen. Du kan velge mellom at funksjonen automatisk slår seg av når du bytter til en annen app, eller at den gjør det etter et definert antall sekunder.

I likhet med iOS 14 viser Android nå en liten prikk hvis en app bruker mikrofonen eller kameraet.

Det er også nye personverninnstillinger der du, i motsetning til iOS 14, også kan skru av mikrofonen eller kameraet helt.

Det virker også som Google jobber med et nytt widget-system i Android 12, ikke ulikt iOS 14 med avrundede kanter og mer luftig design.

Alle illustrasjoner fra XDA Developers.

Android 12 sies også å redesigne hurtiginnstillinger med flere firkantede ikoner og færre ikoner per linje.

Smidigere wifi-deling 

Android 12 kan gjøre det lettere å dele wifi-passordet. Den nye wifi-delingen sies å komme som en egen knapp som tillater brukere å dele passordet med personer i nærheten uten fysisk kontakt (mellom telefonene) eller skanning.

Pr. idag må brukerne skanne en QR-kode gjennom “Wifi Easy Connect”-protokollen for å dele wifi-passordet.

Lettere å bruke andre app-butikker

Google sier at etter tilbakemeldinger fra utviklere vil de endre policyen og gjøre det lettere å bruke andre app-butikker. Samtidig lover Google at dette ikke skal gå på akkord med sikkerheten. Selskapet lover mer informasjon senere. 

Det er allerede mulig å installere apper på Android via noen tredjepartsbutikker, blant andre Samsungs Galaxy Store.

Dette betyr ikke at Google vil endre reglene for kjøp i apper som er lastet ned via Google Play. Der må alle utviklere som selger digitale produkter, fremdeles bruke betalingssystemet til Google Play. Det er dette faktum Apples og Googles pågående konflikt med Fortnite-utvikleren Epic Games handler om.

Ingen av disse endringene trenger å komme i den endelige versjonen av Android 12.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse