Amazon kansellerer enda et spillprosjekt.

Annonse


“Amazon Games” får det ikke til: Lord of the Rings-spill kansellert

Amazon Game Studios har kansellert et påbegynt Lord of the Rings online rollespill. Selskapet kunngjorde i 2019 et gratisspill for PC og konsoller sammen med Leyou-eide Athlon Games.

Tilbake til tiden før begivenhetene i Ringenes Herre fant sted

Spillet skulle legges til “et tidspunkt lenge før begivenhetene i Ringenes Herre fant sted”. Det skulle “utforske land, mennesker og skapninger som aldri er blitt sett av fans av Tolkien-universet”. Men Leyou ble kjøpt opp av Tencent Holdings i desember, og en talsmann for Amazon sa at selskapet ikke var i stand til å sikre dette spillet.

Teamet fra Lord of the Rings-prosjektet vil jobbe med andre spill, la talsmannen til. “Vi elsker Ringenes Herre og er skuffet over at vi ikke får lansert spillet.”

Siden lanseringen i 2014 har Amazon Game Studios ennå ikke lansert et vellykket videospill, annonserte spill er enten blitt kansellert eller forsinket. Videospillversjonen av The Grand Tour fikk i 2019 så dårlige anmeldelser at det ble tatt ned. I januar rapporterte Bloomberg at spillstudioet hadde problemer med en internkultur som ikke ga kvinner og menn like muligheter og en “smertefullt treg” spillmotor.

Annonse


Interne problemer i Amazon Game Studios

Amazons påtroppende administrerende direktør Andy Jassy sier at han prioriterer videospill-divisjonen. Den ble lansert av avtroppende Amazons grunnlegger Jeff Bezos, som trekker seg som administrerende direktør senere i år.

Imens planlegger Amazon å betale utrolige 3,9 milliarder kroner for den første sesongen av TV-showet Lord of the Rings.

Kilde: The Verge

Annonse


Annonse


Annonse