android12
Android 12 lanseres på tampen av året, men hvor mange mobilprodusenter som er klare med sine versjoner i år, det vil nok ikke være mange.

Annonse


STOR Android 12-lekkasje: Google kopierer dette fra Apple, og det er bra

XDA Developers rapporterer at Android 12 varsler om en app sniker til seg tekst du har kopiert.

Endelig avslører Android det

Det var fra versjon 10 at det ble implmenetert blokkering av utklippstavle-tilgang i bakgrunnen. Det betyr at appen må være åpen, eller være standard tastatur-appen som er aktivert. Om appen er oppe, så kan den dog lese utklippstavlen som før, og det er her den nye funksjonen kommer inn.

For man vil kunne aktivere “vis utklippstavle-tilgang” i personverninnstillingen og så bli varslet med en “pop-up” over innholdet du ser på.

Android 12 lanseres i løpet av vinteren, og neste måned kommer den første beta-versjonen (under Google I/O 18. mai tipper vi):

Android 12 utviklertestene er ikke hva du vil oppleve i vinter

Vi prøvde å finne innstillingen, men den er ikke der – årsaken er enkel: XDA Developers har en lang liste med ting som kommer i fremtidige oppdateringer av OS-et som Google ikke har avslørt enda, men som de sikkert skal snakke om neste måned.

Annonse


Vi har testet på Pixel 5 noen uker og er nok mest glad i en mer oversiktlig varsel-fane, men utover det har det hittil ikke vært de store endringene, men som man kan se av skjermbildene i kildelenken, er det snakk om en rekke forbedringer som skal serveres de neste månedene, inkludert grensesnitt-endringer.

Du husker kanskje det var mange apper som ble tatt på fersken da Apple startet å rulle ut iOS 14, og også under beta-perioden, i å snappe opp både det ene og det andre. Vi håper Google utvider funksjonaliteten til denne funksjonen. Det skal bli spennende å se hvor mange som blir tatt i å gjøre ting de ikke bør.

Annonse