Illustrasjon: Jj Ying, Unsplash

Annonse


Huawei lanserer 6G i 2030: 50 x raskere enn 5G

Mens 5G langsomt brer seg i verden kunngjorde Huaweis styreleder Xu Zhijun på Huaweis globale analytikerkonferanse i Shenzen, Sør-Kina, at selskapet vil lansere 6G en gang i 2030. Det vil bli 50 ganger raskere enn 5G. 

5G er bare ett skritt på veien mot den virkelige revolusjonen: 6G

Kommunikasjon er Huaweis sterkeste side. De er langt foran konkurrentene på 5G. Det betyr at selskapet har et godt forsprang på forskning som kan nyttiggjøres i 6G.

Cui Baoguo ved fakultetet for informatikk ved et av Kinas mest prestisjefulle universiteter, Tsinghua i Beijing, spår at 6G-nettverkshastigheten kan nå opptil 1000 gb/sek med en forsinkelse på en tiendedel av 5G-nettverk. Det er unødvendig å si at 6G vil bli langt bedre enn 5G-nettverket på toppfrekvens, forsinkelse, trafikktetthet, samt tilkoblingstetthet, mobilitet, spektrumeffektivitet og posisjonering. Det vil representere enorme implikasjoner på så godt som alt i samfunnet.

Superhastighetsnettverk er bare én del av 6G

Et 6G-nettverk vil resultere i en trådløst tilkoblet verden der jordbasert- og satellittkommunikasjon integreres sømløst. I tillegg vil et 6G-nettverk overvinne 5Gs svakheter i høye hastigheter da det støtter fysiske hastigheter over 1000 kilometer i timen.

Kilde: Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse