Apples A12-prosessor.

Annonse


Apple selger utdatert sikkerhet

Ifølge Apple ble Secure Enclave i A12- og S5-prosessorene oppgradert til annengenerasjon av Storage-komponenten høsten 2020.

Secure Enclave lagrer nøklene som håndterer sensitive data

Secure Enclave er en coprosessor som gir et ekstra lag av sikkerhet i nesten alle Apple-enheter. Alle data som er lagret i Apple-enheter er kryptert med private nøkler og kun tilgjengelig via Secure Enclave.

Apples spesifikke endring refererer til Secure Storage Component, datalageret i Secure Enclave.

Endringen ble oppdaget av i et Apple Support-dokument av Andrew Pantyukhin. Dokumentet ser ut til sist å være oppdatert i februar, men endringen har gått under radaren til nå.

Annonse


A12-, A13-, S4- og S5-produktene som ble “first released in Fall 2020” har annengenerasjons Secure Storage Component (SSC) mens tidligere produkter har førstegenerasjons SSC.

“Gamle” produkter med ny sikkerhet

Dette betyr tilsynelatende at følgende produkter er utstyrt med annengenerasjons Secure Enclave, til tross for at de ikke har de nyeste A14- og S6-prosessorene:

  • HomePod mini – S5-prosessor og annengenerasjons SSC
  • Apple Watch SE – S5-prosessor og annengenerasjons SSC
  • iPad (8. generasjon) – A12-prosessor og annengenerasjons SSC

Det er imidlertid noen problemer med Apples ordlyd på dette support-dokumentet. For eksempel var det ingen enhet med A13-prosessor som ble “first released in Fall 2020”. Det var heller ingen enhet med S4-prosessoren som ble “first released in Fall 2020”. Faktisk var Apple Watch Series 4 den eneste enheten som hadde S4-prosessoren, og den gikk ut før SSC ble oppgradert til annengenerasjons.

Enheter som ble lansert høsten 2020 eller senere, er utstyrt med en annengenerasjons SSC. 

Nye produkter med gammel sikkerhet

Apple Support-dokumentet indikerer at produkter som fremdeles er i salg, men kom før høsten 2020, kjører førstegenerasjons SSC. Det inkluderer

  • iPhone XR og iPad mini 5, drevet av A12
  • iPhone SE og iPhone 11, drevet av A13.

Det ser ikke ut til at Apple har flyttet disse til annengenerasjons SSC, selv om de er ganske fersk på markedet.

Kilde: 9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse