epicgamesgratis
Epic Games bruker milliarder av kroner i året for å skaffe seg oppmerksomhet.

Annonse


Det koster Epic Games milliarder av kroner å gi bort spill

Steam har vært kongen av PC-gaming i mange, mange år.

Punget ut milliarder av kroner

Så det er på ingen måte overraskende at det koster penger å utfordre dem, penger Epic Games har og mer enn gjerne bruker. Vi melder ofte om gratis-spillene fra Epic Games Store, og det ikke uten grunn: mange av spillene er ganske nye for å være helt gratis, og som regel er de av god kvalitet også, men det koster:

bare i løpet av fjoråret brukte Epic 3,7 milliarder kroner for å garantere rettighetene til gratis-spillene som kun kan lastes ned en angitt periode, men som er spillerens så lenge spillet startes fra Epic Games Store.

Dette kostet Control

Og hva med Control, Remedy sitt kritikerroste paranormal tredjepersonskytespill som satte RTX på kartet? Det kostet Epic 9,49 millioner euro (96 millioner kroner) å sikre seg PC-eksklusiviteten.

Tim Sweeney, Epic-sjef, mente i 2019 at eksklusivitet er “den eneste strategien som fungerer for å endre 70/30 status quo-en på en stor nok skala til permanent å endre spill-industrien”. Sweeney refererer til Valves 30 prosent andel av spill-salget de tar fra utgiveren.

Annonse


Mange spill nådde ikke minimums-salget

Alt dette kommer for øvrig frem i forbindelse med Apple og Epic sitt slag i retten i forhold til App Store-monopol på iOS.

Mobil- og PC-produsentens anslag er at det vil ta mange år før Epic Games tjener penger på butikken “om noen gang”. Epic selv tror de blir lønnsomme med denne delen av forretningene om to år, mange år før Apple tror det vil skje.

Slik det er nå tjener ikke Epic penger i det hele tatt på tjenesten, ikke så rart når de gir bort spill i stor skala som ofte selges til flere hundre kroner i andre butikker.

Annonse