imessageandroid
weMessage gjør det mulig å bruke iMessage på Android, men det krever at en Mac hele tiden kjører som server.

Annonse


Apple: – iMessage på Android hadde skadet oss

Apple Music er på Android, så hvorfor er ikke iMessage?

Apple-toppsjefene bruker iMessage for å løse brukerne til iOS

Apple vet at iMessage er en veldig godt likt funksjon nettopp fordi funksjonen ikke er å finne andre steder, og fordi den samtidig fungerer sømløst mot andre iPhone-eiere, og fordi det fungerer over nettet, koster det ikke penger som SMS gjorde før i tiden – nå er som regel mer enn nok SMS inkludert i abonnementet.

I den pågående rettssaken mellom Epic og Apple kommer det frem at Apples toppsjefer (Eddy Cue, Craig Federighi og Phil Schiller) er veldig klar over at iMessage er en styrke for plattformen.

“Den aller største årsaken til at det er vanskelig å forlate Apple-universet er iMessage. iMessage er en skikkelig “lock-in”, skrev en Apple-medarbeider i 2016.

Annonse


Schiller svarte at å “flytte iMessage til Android vil skade oss mer enn å hjelpe oss, og denne e-posten illustrerer hvorfor”.

Det finnes tredjepartsløsninger, men det krever at man har en Mac

Federighi skrev at “iMessage på Android ville rett og slett fjerne hindringen for at iPhone-familier gir barna deres en Android-mobil”.

Apple vurderte situasjonen også i 2013, to år etter lanseringen av iMessage som en del av iOS 5 i 2011. Cue bekrefter at det ville vært mulig å lage en versjon på Android som også fungerer på iOS “slik at begge plattformer kunne ha utvekslet meldinger med hverandre sømløst”. Sannsynligvis ble en slik versjon aldri utviklet.

Det er mulig å få iMessage på Android, men det krever at brukeren har en Mac, og den må være aktiv og kjøre en server-app for å servere meldingene. weMessage er en slik tjeneste.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse