Annonse


RTX 3080 og 3090 har varmeproblemer og Nvidia ønsker ikke å kommentere det

Vi tipper Nvidia snakker med produsentene av RTX 30-kort nå.

GDDR6X RAM-en kjøles ikke tilstrekkelig på visse kort

For 3090 og 3080-eiere har oppdaget at kortene opplever kjøleproblemer, og årsaken skal være kjølebrikkene (det samme som løs pasta, men som selges i fast form) som skal kjøle GDDR6X RAM-en gjør en særdeles dårlig jobb.

Dette går igjen utover ytelsen da et kort som kjører over anbefalt temperatur automatisk klokker ned hastigheten for å unngå overoppheting.

Nederst ser du den nye kjølepastaen. Bilde: CryptoAtHome

“Ingen kommentar”

HardwareBBQ har undersøkt en rekke Nvidida Founders Edition-kort og kort fra tredjeparter og funnet at man ved å bytte ut kjølebrikkene så kan man redusere varmen med opp til 25 prosent og derfor også øke ytelsen under stress.

Annonse


Kort fra EVGA og ZOTAC kan være for dårlig kjølt grunnet dette. Vi har selv et EVGA 3080 FTW3 Ultra og makser ut med 84 grader i spill som Cyberpunk 2077 – dette er rundt 10 grader mer enn andre erfarer med samme kort. Vi finner ingen maksgrense for EVGA sitt kort, men Nvidia lister 93 grader for Founders Edition som maks.

Dette er vel og bra, og kortet bråker på ingen måte, men glemmer man skikkelig “thermal pads”, så er det ikke nok kontakt mellom kjølepad-ene og RAM-en. Det medfører høyere temperaturer enn nødvendig. Det er også forskjellig høyde på disse kjølelementene.

Vi tipper Nvidia jobber med saken, for i e-post som legger frem funnene er svaret “ingen kommentar”. Det betyr som regel at de klargjør en.

Her er en RTX 3090 FE-kunde som senket temperaturen med 20 grader ved å bytte til Grizzly “thermal pads”:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse