applesaksøkttastatur
Apple MacBooks med butterfly taster har også problemer med bakbelysningen grunnet selskapets beslutning om å utstyre visse modeller med en svakere kabel.

Annonse


– Apple visste dette var et problem – solgte MacBooks med denne feilen likevel

Butterfly-tastene i MacBook-ene som ble introdusert i 2016 har vært en gedigen plage for forbrukerne, og nå også Apple.

“Flexgate” er ikke et massesøksmål enda, men det kan det bli

Ikke var de så veldig gode å skrive på, og det skulle ikke mer enn et par, tre sandkorn til for å skape problemer med tastene. Nå masse-saksøkes Apple for tastaturet etter at en dommer mener at Apple visste hva de drev med, noe som igjen innebærer at søksmålet kan gå videre i systemet. Dette skjedde i mars, men det er mer.

For nå saksøkes det for det andre problemet disse maskinene kunne oppleve, nemlig ujevn belysning av tastaturet grunnet kabel-feil.

Dommeren gir grønt lys – ni personer saksøker individuelt

“Retten finner at påstandene om forhåndstesting i kombinasjon med påstandene om betydelige klager fra kunder er tilstrekkelige til å vise at Apple hadde kjennskap til den påståtte mangelen”, mener dommeren som lar saken gå videre.

Annonse


Det var iFixit som avslørte problemet: Apple brukte en tynnere kabel i de berørte modellene.

Apple nekter ikke for at de til og med slettet innlegg på deres offisielle supportforum der det ble klagd over problemet. Selv argumenterer selskapet at dette ikke har noe med saken å gjøre, men dommeren er ikke enig og mener at dette kan peke i retning for at Apple visste at designet var for svakt.

Apple skiftet ut disse delene i det stille i første omgang, for deretter å starte et gratis reperasjonsprogram.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse