patgelsingerintelmac
Pat Gelsinger er fersk som Intel-sjef men har mange år i bransjen. Nå prøver han på en ny strategi der selskapet ønsker å produsere brikker for andre, som Apple, samtidig som de fortsetter arbeidet mot 7 nm.

Annonse


Intels plan kan være genial: det er ikke sikkert Apple kan si nei

I et intervju med Yahoo Finance dagen etter at Intel avslørte planene for 7 nm i 2023, og ikke minst det at de skal produsere brikker for andre, snakker den ferske Intel-sjefen Pat Gelsinger ut om planene om å kapre nye kunder og den største erkerivalen av de alle.

Det er ikke sikkert Apple har noe annet valg enn å samarbeide med Intel

“Dette er morsom konkurranse”, mener Gelsinger som sikter til en rekke markedsføringssunt mot Apples nye M1-maskiner basert på Apple Silicon som jo tar over for Intels brikker – det skal lanseres nye iMac-er med Apple Silicon trolig neste måned nå som iMac Pro er pensjonert.

Intel har et poeng, for som Gelsinger påpeker i forhold til Apples partner-alternativer, har de ingen i skrivende stund:

“Apple er en kunde, og vi håper å gjøre dem en stor del av av vår brikke-produksjon fordi i dag er de helt avhengig av Taiwan Semiconductor. Vi ønsker å gi dem fantastiske valg akkurat som vi jobber med Qualcomm og Microsoft på samme måte. Vi kommer til å levere utrolig teknologi og ting som ikke kan gjøres andre steder i verden.”

Annonse


Pat Gelsinger fra gårsdagens presentasjon:

– PC-markedet har ikke vært bedre på 15 år

Gelsinger er selvsagt svært entusiastisk i forhold til teknologi generelt, for det er så stor etterspørsel at det nå er komponent-mangel, noe alt fra konsoll-gamere til PC-entusiaster har fått merke:

“Det er ingen tvil om at det er konkurranse-energi igjen fordi det er så mye utrolig innovasjon – vi har ikke opplevd slik etterspørsel i PC-markedet på 15 år. Verden trenger mer av det, og det kommer til å være mye konkurranse-moro i forhold til Apple og Mac-økosystemet.”

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse