discordmicrosoft
Det er tvilsomt Discord, som er fem år, selges til et høystbydende stor-selskap: tjenesten er populær nok til å gå på børs, men det kan jo hende at Microsoft klarer å overtale dem.

Annonse


Discord kan bli Xbox-app til 85 milliarder kroner

Bloomberg melder at Microsoft er i samtaler med Discord om et oppkjøp verdt svimlende 10 milliarder dollar, over 85 milliarder kroner.

For å sammenligne kostet ZeniMax “kun” 7,5 milliarder dollar.

Discord har over 100 millioner aktive brukere i måneden

Discord kan klare å binde sammen hele Xbox- og Windows-økosystemet til en stor spill-fest, og prislappen er derfor langt ifra lav. Men igjen: Discord er greia for folk som lag-kommuniserer – Discord er Skype og Zoom, men for gaming. Det vil være en stor greie om Microsoft får til dette oppkjøpet.

Samtalene har ikke kommet langt, ifølge kildene – det er også forventinger om at Discord i stedet ønsker å stifte bekjentskap med børsen enn å selge seg selv til høystbydende uten først å ha testet hva markedet virkelig verdsetter dem til.

Annonse


Discord ønsket å snakke med Microsoft – har allerede diskutert muligheten med Epic Games og Amazon

Discord var verdsatt til 7 milliarder dollar i fjor etter an investeringsrunde som ga dem 100 millioner dollar i mer egenkapital – selskapet er nok derfor lett verdsatt til 10 milliarder dollar nå.

Game Pass i kombinasjon med Discord som en del av pakken vil kunne skape en helhetlig opplevelse det kan bli vanskelig å slå. Om Microsoft klarer å sikre seg selskapet vil de kunne kapre millioner av Discord-brukere til betalende Xbox-medlemmer i en eller annen form.

Annonse


Annonse


Annonse