LetsGoDigital har publisert mange morsomme ideer for hvordan Apple Car kan se ut. (Ill: LetsGoDigital)

Annonse


Apple er i samtaler om kjøp av lidar-teknologi for “Apple Car”

Apple Inc. skal være i forhandlinger om kjøp av sensorer som kan bli plassert på deres kommende selvkjørende bil, ifølge Bloomberg.

Ifølge ikke navngitte kilder snakker Apple med flere potensielle produsenter av laser-baserte lidar-sensorer som skal la den kommende bilen se og analysere omgivelsene. Apple har jobbet med en selvkjørende bil i flere år, og har allerede utviklet mye av den nødvendige programvaren og kunstige intelligensen for bilen. Det at de nå aktivt ser etter delprodusenter, markerer en milepæl.

Tidligere har det vært ryktet at Apple har vært i prat med bilprodusenter, selv om det har vært mye frem og tilbake:

I likhet med i produksjonen av iPhone går Apple til eksterne produsenter for utvikling av delene til den ferdige bilen. Det at Apple nå diskuterer med lidar-produsenter betyr mest sannsynlig at selskapet fortsatt ikke har tatt noen avgjørelser. Og bilen er fortsatt mange år unna.

Ifjor kjørte selskapets selvkjørende testbiler over 30 000 kilometer på amerikanske veier. Ifølge AppleInsider trengte menneskelige sjåfører bare å gripe inn i gjennomsnittlig én gang per 190 kilometer.

Ifølge Bloomberg er det sannsynlig at Apple vurderer mange forskjellige produsenter for det som blir et lidarsystem som skal tilpasses Apples bil ned til fingertuppene.

Kilde:
Bloomberg
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse