applecarHyundai
Det har vært uvanlig mye frem og tilbake i forhold til rapportene om en Apple Car, og nå vet vi enda mindre enn for to uker siden.

Annonse


Hyundai og Kia sier plutselig de IKKE er i Apple Car-samtaler

Hyundai og Kia er visstnok ikke lenger i samtaler med Apple om bilproduksjon etter at det forrige uke virkelig startet å ta av på ryktebørsen. Det ble nemlig meldt at Kia skulle produsere bilene i Georgia.

Ba Apple Hyundai ti stille, var det aldri samtaler, eller ønsker de stillhet rundt det?

Nyheten om at Hyundai og Kia visstnok ikke lenger er interesserte kommer etter først rykter om samarbeid mellom dem og Apple – deretter bekreftet faktisk Hyundai samtalene.

Nå som selskapet melder at de snakket med en rekke andre selskap om selvkjørende biler, men at ingenting er bestemt, falt aksjen med opp til 8,4 prosent mens Kias falt med hele 14 prosent. At bilprodusenten uttaler seg på den måten betyr nok at Apple-samtalene ikke førte frem.

Hva skjer med Apple Car nå?

Det er veldig mye frem og tilbake akkurat nå, noe som gjør det ekstra vanskelig å lese hva Apple planer er. Nå som hele avtalen med Hyundai nå virker langt mer usannsynlig, hvem er det Apple har tenkt å samarbeide med, og innebærer dette at det vil ta enda lenger enn 2024 før en Apple Car kommer, eller i det minste masseproduseres?

Annonse


Det er vanskelig å spå, men ryktene de siste ukene går på at Apple Car først og fremst er servicebiler, og ikke biler man selv kan kjøre.

Det er også vel så sannsynlig at Apple allerede er i samtaler med andre eller kanskje allerede har spikret en eller flere kontrakter. I så fall vil dette være en fin avledningsmanøver for dem.

I 2015 rapporterte vi at Apple Car kanskje ville komme i 2019. Året etter, i januar, luktet Elon Musk at Apple utviklet en bil, og han skal senere ha kontaktet Tim Cook i forhold til Apple-handel av Tesla, men Cook takket nei:

Kilde:
Bloomberg

Annonse