Waymo blir tilgjengelig for et begrenset antall kunder i San Francisco. (Ill: Waymo)

Annonse


Nå begynner Waymo testing av robot-taxier i San Francisco

Igår annonserte Waymo at de begynner med testing av robot-taxier i San Francisco for å samle tilbakemeldinger og utvikle den autonome teknologien. Waymo er et datterselskap av Alphabeth som er moderselskapet til Google.

Tilbake i San Fransisco

Waymo startet i Bay Area i 2009, men dette er første gang Alphabet tester taxi-teknologien med et begrenset antall kunder i byen. Waymo lanserte sin første førerløse taxi-service “Waymo One” i desember 2018.

Waymo i Phoenix. (Ill: Waymo)

Siden 2009 har de testet førerløse og kjørt rundt hele California, men ikke med taxi-passasjerer.

Akselerasjon, på tross av og på grunn av pandemi

Nå tror eksperter at tross tilbakeslag og utfordringer rundt produksjon kan den globale pågående koronapandemien som aldri vil ta slutt, akselerere overgangen til førerløse taxier. Smittefaren i taxi mellom passasjer og sjåfør er et problem autonome kjøretøy kan eliminere.

Annonse


Ill: Statista

Produsenter av autonome biler tjener på pandemi

Tidligere har folk vært skeptiske til autonome kjøretøy, men med smittespredning i bakhodet virker det som at man sakte, men sikkert begynner å ønske de førerløse bilene velkommen. Det viser en undersøkelse utført av Deloitte. Ifølge undersøkelsen har kinesere størst tiltro til førerløse biler.

Allerede har Waymo’s selvkjørende Chrysler Pacificias og Jaguar I-Pace har kjørt over 30 milliarder kilometer uten fører på offentlige veier i 25 byer. Men San Francisco er en utfordrende by. I 2020 spurte Waymo 1000 innbyggere i byen om hva som gjør det vanskelig å komme seg rundt i byen.

(Ill: Waymo)

63 prosent pekte på farlige sjåfører som en utfordring, 74 prosent mente at parkering er vanskelig og 57 prosent nevnte stressende pendling. Tre fjerdedeler følte seg ikke trygge på San Franciscos veier i det hele tatt.

Nå har Waymo tatt forhåndsregler ved å optimalisere Waymo Driver’s 360° kamerasystem og lidar for å forstå det urbane miljøet. Waymo har også utviklet programvaren for å forstå kontekst i byen og uforutsette endringer i veibanen.

Nå akselererer Waymo utviklingen og testingen i byer. De understreker at de følger strenge retningslinjer for COVID-19 for å sørge for alles sikkerhet.

Kilde:
Waymo
9to5Google
VentureBeat
Statista

Annonse