Denon Home 350 er en stilren høyttaler som passer hos alle. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


TEST: Denon leverer på alle områder, men det koster

Denon Home 350 hører hjemme på hyller i mange hjem. Det vil jeg si. Den fyller rommet og sannsynligvis lydbehovet til mange.

Fra før av kjenner vi Denon som et Hi-Fi-merke synonymt med kvalitet som alltid har levert solide produkter, og dette lever de opp til også denne gang

Denon Home 350 er ikke spesielt billig, men koster 7498 på Hi-Fi-klubben. Men som vi skal se, gjør høyttaleren seg fortjent

Amerikaneren Frederick Whitney Horn startet Denon med sine japanske partnere i Nippon Denki Onkyō Kabushikigaisha (Japansk Elektrisk lydselskap) i 1910. Selskapet ble den første konsumer-Hi-Fi-produsenten som solgte grammofoner. De var også Japans første plateselskap.

Denon bestemte seg for å drive hele kjeden fra opptak til avspilling.

Annonse


I 1939 lanserte de sin første profesjonelle opptaksmaskin rettet mot kringkastere, en to-etasjers bærbar innretning kalt DR-148 som kunne gjøre opptak på gamle steinkaker, som kunne spilles av med det samme de var laget.

Spol frem til desember 2019 og Denon lanserer Home-serien med 150, 250 og 350 – en gjeng aktive høyttalere som kobler seg på Denons HEOS-system, et mer minimalistisk alternativ til Sonos.

Mange muligheter

Høyttaleren kan brukes på mange måter. Den kan brukes alene som en frittstående høyttaler, den kan kobles opp mot en annen høyttaler i stereo, eller brukes sammen med andre enheter på HEOS-nettverket. Den kan til og med brukes som en del av et 5.1 surround-system. 

Du kan ikke bruke Denons HEOS-system med Sonos. Går du for Sonos eller Denon, blir du nødt til å holde deg til økosystemet. Du kan caste med Google Cast til begge systemene, men ikke samtidig.

Hjemme har jeg både Google-høyttalere og Sonos Arc. Ingen av de samarbeider.

Home-serien

Jeg har kun testet 350, men det er samme greia med de andre. De er bare mindre.

350 har seks innebygde elementer. Den spiller høyt med to seks og en halv tomme store basselementer, 2 dynamiske diskantelementer på ¾ tomme og to to tommer store midtsjiktet-elementer.

Vi har tidligere testet UE Hyperboom som er litt lettere og vesentlig billigere. Hyperboom er en portabel høyttaler i motsetning til Home 350, og en del av plassen i kabinettet går med til å huse et stort batteri.

Selv om Hyperboom er en kapabel høyttaler som jeg etter hvert har blitt glad i, er lyden i Home 350 vesentlig bedre. Det skulle bare mangle.

Når jeg skriver om musikk i stedet for å lage videotest, trenger jeg ikke bry meg om musikkrettigheter. Fantastisk.

Derfor begynner jeg med å lytte til favorittlåten fra i fjor sommer: Smalltown boy av Bronsky Beat. Låta fortjener et skikkelig anlegg. Og denne høyttaleren gjør seg fortjent. Home 350 spiller høyt. Veldig høyt, og bassen er kraftig.

I appen er equalizeren forhåndsinnstilt på lav bass med full diskant. Det høres mer balansert ut enn når diskant og bass er stilt på midten. Smalltown Boy tåler litt ekstra bass.

Høyttaleren klarer fyller hele mitt lille kontor med lyd. Og høres omtrent lik ut fra alle kanter, noe som er viktig for en enkeltstående høyttaler. At høyttaleren kan kobles i stereo må gi god effekt, men da er vi jaggu også oppe i en del penger.

Fin lyd over hele spekteret

Lydene i det midtre frekvensområdet er også klare og fine, uten at jeg får inntrykk av at lydkvaliteten forringes.

Høyttaleren er forholdsvis stor og tung å flytte på, men det rettferdiggjøres av den gode lyden.

Det pene touch-panelet lyser opp når du nærmer deg med hånden. (Ill: Ole Magnus Kinapel/Itavisen)

Home 350 har touch-panel på toppen med tall fra 1-6 som du kan sette til forskjellig radiostasjoner – en helt fantastisk funksjon som gjør at høyttaleren fungerer som en ekte radio. Touch-panelet lyser opp når du nærmer deg med hånden.

I appen kan du velge hvor lang tid det skal ta før knappene slutter å lyse.

Du kan for eksempel legge inn 6 forskjellige radiostasjoner på TuneIn slik at du trenger å bruke telefonen minimalt. Du holder bare inne en av knappene for å låse den til det du hører på. Den har også knapper for start/stopp og volum.

Alexa og Google kommer

Den støtter Alexa og Google Assistant, men foreløpig er ikke de innebygde mikrofonene aktivert. Du kan snakke til telefonen og Googles stemme kommer ut av høyttaleren, men innebygget støtte blir først tilgjengelig med en oppdatering senere i år. Merkelig, men sånn er det.

Du kan koble til Bluetooth om du synes appen blir for avansert. Men HEOS er minimalistisk og enkel å bruke. Nesten litt i overkant minimalistisk.

På baksiden har du mulighet til å koble lydkilder direkte inn via AUX. Der finner du også ethernet-port om du vil plugge den rett i ruteren.

Denon 350 oser kvalitet og lyden følger etter. Den låter friskt og skarpt og spiller høyt. Men den er stor uten det gjør jo noe. Den er laget for å plasseres og ikke flyttes på. Foran lyser et blått LED-lys som indikerer om høyttaleren er på eller om den holder på å pare via blåtann.

Denne høyttaleren kan jeg absolutt anbefale. Men den er dyr. 7498 kroner på HiFi-klubben. Men har du allerede investert i Denons HEOS-system eller planlegger å gjøre det, er Home 350 et opplagt valg.

Men det skal det sies at det er mange gode alternativer i den prisklassen. Likevel tror jeg denne er et godt valg for de som vil ha god lyd, gjøre det enkelt, kompakt og pent.

Annonse