For å gjøre AR-teknologien hendig utvikler Apple svært tynne skjermer. (Ill: AppleInsider)

Annonse


Apple jobber med en ny type ultratynne micro OLED-skjermer

Apple jobber med en ny type ultratynne og strømeffektive skjermer med taiwanske TSMC. Ifølge Nikkei Asia er prosjektet allerede i prøveproduksjons-fasen, men det kan fortsatt gå flere år før teknologien er i masseproduksjon.

Kan komme i AR- og VR-produkter i årene fremover

Apple har inngått et samarbeid med Taiwan Semiconductor Manufacturing Co om å lage de avanserte OLED-skjermene. Målet er å bruke den nye teknologien i deres nye AR-briller og VR-hodesett. Skjermene som utvikles nå er under én tomme store.

Dette er Apples R&D-senter i Taiwan. Temmelig anonymt. (Ill: Nikkei Asia)

De nye skjermene skal bli ekstremt tynne og kunne bygges rett på et halvledermateriale, istedet for på glass som tradisjonelle OLED- og LCD-skjermer. Skjermene kan også bli mer strømeffektive enn det man har sett tidligere.

TSMC er selskapet som produserer Apples prosessorer og med dette prosjektet styrkes båndet mellom de to selskapene. TSMC har også en finger med i produksjonen av Apples egne M-prosessorer.

Annonse


Ifølge en insider med idrekte informasjon om prosjektet samarbeider Apple med TSMC fordi de rett og slett er best på små ting:

“Skjermprodusentene er gode på å lage større og større skjermer, men når det kommer til små og lette enheter som AR-briller, trenger du veldig små skjermer.”

Apple kan komme til å slippe sitt første VR-hodesett allerede neste år. Apples nye briller kan komme året etter i 2023. VR-hodesettet med kodenavnet “N301” skal ha to innebygde 8K-skjermer til hvert øye.

APPLE SAMARBEIDER MED TSMC FORDI BRIKKEPRODUSENTENS EKSPERTISE ER Å LAGE TING ULTRASMÅTT OG BRA.”

Ifølge Nikkei skal Apple også, i tillegg til å jobbe med micro OLED, arbeide med MicroLED-skjermer på samme hemmelige laboratorium i Taoyuan i Taiwan. Apple har ansatt flere veteraner innen skjermteknologi og også eksperter fra Japan og andre steder.

Dette kan være et skritt i retningen av å gjøre seg mindre avhengig av Samsung, som er verdensledende på OLED, og selskapets største konkurrent på telefonmarkedet.

Kilde:
Nikkei Asia
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse