Neuralinks ape kontrollerer visstnok et spill trådløst med tankekraft. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


Neuralink har en ape på kontoret som spiller dataspill med hjernen

Vi hører gjenvnlig om Neuralink og om progresjonen med utviklingen av hjerneimplantatet som Musk en dag mener skal kunne kurere alzheimers og lidelser knyttet til ryggmargen. Teknologien kan i følge Musk potensielt sett også forbedre hukommelse og læringsevner hos mennesker.

I august viste Musk frem Gertrude, en gris med Neuralink implantert i hjernen. Ikke alle var like imponerte over grisen selv om implantatet klarte å hente ut informasjon om hele grisens bevegelse bare ved å analysere data far hjernen.

Musk avslører hvordan det står til på kontoret

I en samtale på det sosiale mediet Clubhouse (som foreløpig krever invitasjon) fortalte Musk til flere tusen lyttere at selskapet har en ape med Neuralink implantert i hjernen. Apen hygger seg med å spille videospill som den kontrollerer trådløst med hjernen.

“Vi har en ape med et implantat i hodet som via små kabler kan styre et dataspill med hjernen. Vi har det beste ape-annlegget i verden. Vi ønsker at apene skal kunne spille hjerne-Pong med hverandre.”

Elon Musk

Hvor langt Neuralink er unna et implantat som er til nytte for oss mennesker er usikkert. Men fungerer hjernestyring av dataspill på aper, fungerer det muligens på mennesker og. Musk har tidligere sagt langtidsmålet med Neuralink er å kunne leve i symbiose med kunstig intelligens.

Annonse


På Clubhouse sa han at Neuralink planlegger å slippe en video av kontorapen i løpet av en måneds tid. Da vil det vise seg hvor imponerende “hjerne-Pong” er i virkeligheten.

Kilde: Neowin

Annonse


Annonse


Annonse