Hvem lagrer egentlig filer på 250 GB? (Ill: Microsoft)

Annonse


Nå får du lov å lagre utrolig store filer på OneDrive

Vi arbeider stadig vekk med større filer. Det er film i 4K og 8K gode eksempler på. Nå som Samsung Galaxy S21-serien er lansert med 8K som et sentralt salgsargument, må vi venne oss til å håndtere større filer.

Øker stadig størrelsen

Nå gjør Microsoft det enklere å jobbe med store filer på OneDrive. I juli 2020 økte plattformen den maksimale filstørrelsen fra 15 GB til 100 GB og nå ruller de ut oppdateringen som lar deg lagre enkeltfiler på opptil 250 GB.

“Differensiell synkronisering” på OneDrive gjør det heldigvis lettere å bearbeide store filer. Man kan endre små deler av en fil uten å laste hele filen opp på nytt hver gang den endres. Differensiell synkronisering fungerer med PDFer, grafikk, lyd og PST-filer.

Filene i OneDrive skal også være sikre. Ifølge Microsoft deles filene opp i mindre deler som hver for seg krypteres med sin egen nøkkel.

Annonse


Rulles ut fortløpende

Oppgraderingen rulles ut denne måneden og forventes å bli tilgjengelig for alle i slutten av mars. Med oppgraderingen blir det mulig å laste opp 250 GB store filer til både OneDrive, Microsoft Teams og Sharepoint. Til sammenligning er grensen på Dropbox 50 GB.

Finnes det egentlig så store filer?

250 GB er en massiv størrelse for en fil. Og man kan jo spørre seg om hvem i all verden det er som arbeider med så store filer. Men filmfiler fra profesjonelle filmkameraer kan ta mye plass. Det samme kan 3D-modeller, CAD-filer og store datasett.

Microsoft sier at filstørrelsen er nødvendig om man skal laste opp et stort video-album eller en ZIP-fil på OneDrive. Men det tilhører sjeldenhetene at familiealbumet tar 250 GB og ligger i en samlet fil.

På en vanlig Microsoft 365 plan har man kun 1TB tilgjengelig plass, så fra et forbrukerperspektiv er det ikke et stort bruksområde for den nye grensen. Men det er fint å ha muligheten. Og det er fremtidsrettet.

Har du noen gang hatt en fil på 250 GB?

Kilde:
PC for alla
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse