stadiaiositavisentest
Stadia er endelig på iOS, og derfor også iPad - bare pass på at hjemme-nettet ditt er veldig stabilt. Bilde: ITavisen.

Annonse


Nå er Stadia på iPhone, og Cyberpunk imponerer

Googles strømme-tjeneste Stadia er en av de aller første med iOS-støtte sammen med Amazon Luna som også er i beta-test.

Stadia tilbyr Destiny 2 og Super Bomberman gratis, så alle kan prøve nå

Microsoft skal ikke lansere før neste år, men disse to er altså i beta allerede. En av de store spillene som har blitt for å selge Stadia er nettopp Cyberpunk 2077, og The Verge har testet testversjonen på en iPad og er imponerte.

Ubisoft+-spill som Assassin’s Creed: Valhalla er nå å finne på Stadia.

De skryter av at berøringsgrensesnittet fungerer overraskende bra (i det minste i menyer og slike ting), men at det selvsagt er anbefalt å bruke en Stadia gamepad, Xbox One kontrolleren eller en DualShock 4. Samtlige fungerer sømløst med Safari iOS, ifølge The Verge. Vi er ikke helt enige, men mer om dette senere.

Det mest interessante er at spillet er langt mer stabilt når det serveres fra Googles server-miljø, for som The Verge-testeren påpeker “krasjet spillet en rekke ganger på Playstation 5, men har vært en ganske så god og solid opplevelse på min iPad Pro”.

Husk å legge appen til hjemskjermen slik at den blir en ekte web-app:

Annonse
Vi testet

Vi testet Destiny 2, også på en iPad Pro, og fant ta den nyeste Xbox Series X-gamepad-en ikke koblet til appen (tilkoblet i iOS 14-innstillingene, det var den… merkelig), men at Elite Series 2 fungerte fint.

Vi startet Destiny 2 (spillet starter kjapt), og opplevde flott lyd og et mer enn bra nok bildet – trolig for bra, for helt uten hakking var ikke opplevelsen der deler av grafikken blir litt grumsete i ett sekund før maskinen igjen mates med nok informasjon fra det WiFi-nettet. Dette med 1080p-oppløsning og ikke 4K.

Selv med 400Mbps og 5GHz oppleves dette buffer-problemet, og lyden henger etter (merk at trådeløse hodetelefoner i kombinasjon med Xbox gamepads kan forårsake tilkoblingsproblemer, men at dette også skjedde uten lyd tilkoblet). Her vil ditt nett spille mye inn på hvor moro du har det, spesielt med et forholdsvis avansert FPS.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse