Annonse


CD Project Red stupte på børs etter trøblete lansering

Eiere av PS4 og Xbox One er forbanna på Cyberpunk 2077-ytelsen.

Svak PS4- og Xbox One-ytelse straffer CD Project Red som burde ha utsatt lenger

Det er nok ikke overraskende for mange at versjonene er langt dårligere enn de nye konsollene som får skryt for ytelsen, men når spillet kjører så dårlig som mange mener, er det ikke bare spillerne som straffer selskapet – det gjorde nemlig markedet også.

Frem mot lanseringen falt selskapets aksjer med opp til 29 prosentpoeng – etter lanseringen, og trolig grunnet den dårlige ytelsen på konsollene med flest brukerbase (sosiale medier har effekt), dalte aksjene med 7,8 prosentpoeng.

Studioet burde nok ha utsatt lenger, men ønsket selvsagt å være med på julesalget som alle andre.

Toppen til CD Project Red var i august i år da selskapets markedsverdi var på 42,5 milliarder polske złoty, men siden den gang har børsveerdien falt med 31 prosentpoeng.

CD Project Red vil klare seg

Selv om dette er dårlig nytt for selskapet akkurat nå, er det ingen grunn til å tro at de ikke kommer til å gjøre det godt, og kanskje også klare å stabilisere ytelsen på PS4 og Xbox One til å tekkes fansen til flere har mulighet til å flytte over til de nye konsollene.

Annonse


Playstation og PC fikk 1.04-oppdateringen i går.

Det ventes nemlig at Cyberpunk 2077 blir en av de 10 mest solgte spillene i historien, med 29,7 millioner solgte – opp fra 28 millioner som The Witcher 3 klarte. Vi tror spillet kommer til å selge flere kopier enn det, grunnet corona, og lett klare over 30 millioner.

Kilde:
Games Industry

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse