2021 blir et stort Windows-år: strømming av Windows-programmer og Windows 10X

windows102021
2021 blir et stort år for Windows med lansering av 10X og Cloud PC som vil strømme Windows-programmer til ARM-enheter og et nytt Windows 10-grensesnitt.

Windows Central sine kilder hevder 2021 blir et stort Windows 10-år. Det er vi enige i, om det under stemmer, og det tror vi at det gjør basert på tidligere rykter.

I 2021 vendes blikket igjen mot Windows 10

Fokuset i år har under krevende omstendigheter vært å lansere Xbox Series X og S, noe som betyr at selskapet har noe flere ressurser å bruke på Windows 10-utvikling neste år.

Og så ser også ut til å være planen ifølge Windows Central.

Annonse

Det kommer to Windows 10-oppdateringer neste år

Ifølge deres kilder er planen en større overhaling av Windows 10-grensesnittet høsten neste år. I alt er det snakk om to oppgradinger av OS-et neste år, såkalte “feature updates”:

  • Våroppdateringen 21H1 med mindre oppdateringer (som 20H2 og 19H2)
  • En større 21H2-lansering høsten 2021 med nytt grensesnitt

Samme kilder hevder også å vite at Microsoft leker med ideen om å bringe Android-apper til Windows Store, akkurat som man kan laste ned iOS- og iPad-apper fra Mac App Store til M1-maskiner.

En annen stor 2021-forbedring er emulering av x86-programmer i Windows 10 på ARM. Dette vil gjøre det mulig for Surface Pro X og kjøre alle Windows-programmer, men det skal bli interessant å se hvordan ytelsen og batterilevetiden påvirkes.

Windows 10X skal visstnok kunne kjøres på ARM-maskiner

En annen stor OS-lansering neste år er Windows 10X. Den nye versjonen av Windows som er moderne og lett å kjøre på en rekke enheter er myntet på brettbare enheter og maskiner med svakere spesifikasjoner.

Windows 10X vil ikke kunne installeres på nye maskiner, men følger med rimeligere Windows-maskiner som skal konkurrere mot Chromebook og iPad.

10X kodes visstnok ferdig i desember, og planen er så nye enheter med OS-et våren neste år. Maskiner med Windows 10X skal konkurrere mot Chromebooks.

Cloud PC kan bli den store Windows-funksjonen neste år

Ingen Win32-støtte er planlagt ved lansering hevder Windows Central, i stedet er visstnok planen å strømme programmer via skyen med en “Cloud PC”-app som vil kunne strømme apper til en hvilken som helst enhet.

“Dette vil være hvordan Windows 10X-kunder får tilgang til win32-programmer fordi lokal win32 apps-støtte ikke er tilstede ved lansering. På Windows 10 og 10X vil Cloud PC være en integrert tjeneste som synkroniserer med Microsoft 365. Om du installerer en app på Cloud PC, vil den dukke opp i startmenyen som om den var installert lokalt i Windows”, forklarer Windows Central.

Kilde:
Windows Central

Annonse
Annonse