Slik kan du installere alle iPhone-apper i macOS Big Sur

imazingiphonem1
Med iMazing kan man hente ut app-installasjonsfilen fra egen iPhone eller iPad og på den måten installere på en M1 Mac mini eller MacBook.

Det er slik at iOS-apper lastes ned fra Mac App Store, og at det er opp til utviklerne om de ønsker å legge ut sine apper til M1-maskinene i Apple offisielle butikk.

Trolig vil Apple stenge ned muligheten for dette

Men det er ikke det samme som at man ikke kan installere dem, for det er faktisk mulig å “sideloade” .IPA app-filene direkte inn i macOS Big Sur i stedet for å måtte bruke Mac App Store der appen kanskje ikke finnes.

For å få til dette trikset må .IPA-filen være registrert mot din Apple ID.

Hvordan løser man så det? Jo, man bruker iMazing for å hente ut .IPA-filen fra din iPhone. Når filen er hentet ut er det bare å dobbeltklikke den, så installeres appen av seg selv og plasserer seg i app-oversikten.

Annonse
Det er programmet iMazing som må til for å hente ut .IPA-filen fra din iPhone slik at appen kan kjøre på macOS Big Sur med M1-brikke.

Merk at ikke alle iOS-apper fungerer optimalt i Big Sur

Merk at ikke alle apper fungerer, som WhatsApp og ikke minst iOS App Store, men iOS-apper som ikke er i Mac App Store inkluderer Netflix (som ikke støtter fullskjerm), Hulu, Dark Sky og Instagram, og disse kan altså lures inn på denne måten.

Apple har samlet en rekke apper som allerede er kompilert for Apple Silicon.
Annonse
Annonse