Annonse


Hemmelig funksjon gjør Googles smarthøyttaler smartere

I Googles nye smarthøyttaler, Nest Hub Max, har selskapet implementert ultralydteknologi som gjør det mulig å analysere avstanden til andre objekter, inkludert deg selv.

Dette åpner opp for et par smarte funksjoner, for eksempel at værvarsel, mediastyring og nedtelling forstørres når du beveger deg bort fra høyttaleren, og at de tar mindre plass på skjermen når du nærmer deg.

Slipper å si «Hey Google»

Men Google jobber også med en annen funksjon som ser ut til å utnytte ultralydteknologien. Selskapet tester nå en funksjon der Google Assistant blir aktivert når du beveger deg i nærheten av smarthøyttaleren. På denne måten slipper du å måtte si «Hey Google» for å aktivere assistenten.

Høyttaleren vet altså hvor du befinner deg i forhold til den, og begynner å lytte så snart du er innenfor en viss radius. Det er dog noe uklart om det kun er ultralyd som gjør dette mulig, eller om enheten også bruker kameraet for å avgjøre om du er i nærheten.

Annonse


Kun for intern testing

Foreløpig er dette kun en eksperimentell funksjon som ikke er tilgjengelig for folk flest. Enn så lenge foregår det kun intern testing. Om funksjonen lanseres for offentligheten noen gang, vites ikke. Det er imidlertid lett å problematisere denne funksjonen sett fra et personvern-perspektiv. Og hva skjer om du er i nærheten av høyttaleren, og bare sier noe til en annen person i rommet? Vil assistenten aktiveres da også, og forsøke å gjøre om en tilfeldig samtale til en handling?

Her kan du se hvordan «Blue Steel» fungerer:

Ville du tatt i bruk denne funksjonen?

Kilde:
Android Police

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse