Playstation 5 har vifte som skal programvare-oppdateres

sonyps5vifte
Dette er den massive PS5-viften som skal programvareoppdateres for å fungere optimalt, men først må Sony samle inn data fra millioner av spillere.

Sony tar varmeutvikling mer på alvor enn med PS4.

Skal sørge for optimal kjøling med fastvareoppdateringer av den store viften

For la oss være ærlige: de bråker, og det mye mer enn Xbox One-serien.

Derfor har Sony nå uttalt ovenfor Japansk presse, at de har brukt utrolig mye tid på kjølesystemet som de omtaler som unikt på flere måter.

Annonse

PS5 har trolig en 350 w PSU:

Bruker flytende metall som uten beskyttelse er en fare for de andre komponentene

Konsollen bruker flytende metall for å kjøle ned systemet. Dette brukes mellom “Thermal Interface Material” (TIM), AMD CPU-en og kjøleribben.

Det tok Sonys team mer enn to år å finne ut hvordan de skulle gjøre dette, da flytende metall spiser aluminium til frokost. Det er nok best å unngå å starte januar med tilbakekallinger.

Har Microsoft noe lignende, eller trenger ikke Series X dette?

Men tilbake til tittelen, og dermed viften som er på 120 mm og har en tykkelse på 45 mm (noe som er litt mer enn normen).

Det de har valgt å gjøre er å utstyre viften med en helt spesiell fastvare som samler inn informasjon om temperaturer og hastigheten fra millioner av spillere for igjen å kunne optimalisere den og oppdatere viften med ny fastvare slik at konsollen fungerer optimalt og at den er så kjølig som mulig.

I tillegg til CPU-temp, måles temperaturen tre steder på hovedkortet.

Vi har ingen anelse hvordan varmeutviklingen er på PS5 vs Series X, eller hvordan dB-nivået er, men det skal bli spennende å se om Microsoft fremdeles er best, eller om Sony vinner denne runden.

Kilde:
Resetera

Annonse
Annonse