Annonse


Playstation 5 har vifte som skal programvare-oppdateres

Sony tar varmeutvikling mer på alvor enn med PS4.

Skal sørge for optimal kjøling med fastvareoppdateringer av den store viften

For la oss være ærlige: de bråker, og det mye mer enn Xbox One-serien.

Derfor har Sony nå uttalt ovenfor Japansk presse, at de har brukt utrolig mye tid på kjølesystemet som de omtaler som unikt på flere måter.

PS5 har trolig en 350 w PSU:

Bruker flytende metall som uten beskyttelse er en fare for de andre komponentene

Konsollen bruker flytende metall for å kjøle ned systemet. Dette brukes mellom “Thermal Interface Material” (TIM), AMD CPU-en og kjøleribben.

Annonse
Det tok Sonys team mer enn to år å finne ut hvordan de skulle gjøre dette, da flytende metall spiser aluminium til frokost. Det er nok best å unngå å starte januar med tilbakekallinger.

Har Microsoft noe lignende, eller trenger ikke Series X dette?

Men tilbake til tittelen, og dermed viften som er på 120 mm og har en tykkelse på 45 mm (noe som er litt mer enn normen).

Det de har valgt å gjøre er å utstyre viften med en helt spesiell fastvare som samler inn informasjon om temperaturer og hastigheten fra millioner av spillere for igjen å kunne optimalisere den og oppdatere viften med ny fastvare slik at konsollen fungerer optimalt og at den er så kjølig som mulig.

I tillegg til CPU-temp, måles temperaturen tre steder på hovedkortet.

Vi har ingen anelse hvordan varmeutviklingen er på PS5 vs Series X, eller hvordan dB-nivået er, men det skal bli spennende å se om Microsoft fremdeles er best, eller om Sony vinner denne runden.

Kilde:
Resetera

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse