iphone11promaxitavisen
Min iPhone 11 Pro Max poserer i glansdagene med 100 prosent batterihelse.

Annonse


Hjelp! Har iOS 14 herpa iPhone-batteriet mitt?

Det begynte for rundt tre måneder siden, rett før lanseringen av den første iOS 14 beta-en, at batteriet på min iPhone 11 Pro Max hadde falt en prosent i helsevurderingen.

Falt mye de siste tre månedene før iPhone 12-lanseringen

Det er jo helt normalt, tenkte jeg, da jeg så 97 prosent i stedet for 98 – batteriet blir jo dårligere etter tid og etter ladinger.

Dette har Apple forklart meg at er helt naturlig.

Men så installerte jeg iOS 14-betaen, og etter det har det ikke gått annet enn nedover: fra 96, til 95, 93 og nå 92 prosent og trolig ikke langt unna at batteriet ikke yter maks og derfor muligheter for å oppleve dårligere ytelse. Er det iOS 14 som rapporterer mer korrekt batterihelse nå? Ikke godt å si. Jeg har bare et par ganger opplevd overoppheting som følge av at den lå i sola litt, men ikke lenge.

Annonse


Har du opplev det samme?

Jeg handlet den nye mobilen inn for test da den ble lansert i september 2019.

Den har vært i bruk hver dag siden gang, men jeg vil ikke påstå den har blitt ladet uregelmessig. Jeg har normalt plugget i laderen ved leggetid, og med rundt 20 prosent igjen, mens nå er den på 5 prosent klokka 10. Jeg var jo fornøyd med batterilevetiden i min test.

Jeg har ikke alltid brukt originale ladekabler, uten at jeg tror det er det som kan være årsaken? Jeg vet selvsagt heller ikke om det er iOS 14 beta som har senket batterikvaliteten såpass mye, men beta er beta.

Jeg leser det er andre som har opplevd kjapp forringelse av batterilevetiden.

Spørsmålet er om du har opplevd det samme, og om du tester iOS 14 eller ikke?

Annonse