Annonse


6 leiebilfeller som mange nordmenn havner i

Annonsørinnhold

Skal du leie bil på din neste utenlandsferie? Da bør du være oppmerksom på at det er fort gjort å gå i en eller flere leiebilfeller.

Les mer om de mest klassiske tabbene mange opplever, slik at du kan styre unna ubehagelige og kostbare overraskelser.

Bestiller leiebil i siste liten

Når man skal på ferie er det vanlig å starte bookingen med flybilletter og overnattingssted. Bestilling av leiebil kommer ofte i siste rekke, og mange går i fellen med å utsette dette til uken før man skal på ferie.

Ønsker du leiebil under ferieoppholdet bør du ikke vente med bestillingen til det nærmer seg avreise. Da er de billigste bilene som regel opptatt, og du må regne med å måtte betale mye mer for leiebilen enn om du hadde bestilt bilen tidlig.

De laveste prisene og det beste utvalget får du om du bestiller bilen allerede 3 – 4 måneder før avreisedato.

Bestiller leiebilen på et tilfeldig kontor i utlandet

Bestiller du leiebil først når du kommer frem til din feriedestinasjon er prisene som regel mye høyere enn om du hadde bestilt hjemmefra på nett.

Benytter du en søkemotor som sammenligner leiebilpriser fra en rekke selskaper vil du dessuten få oversikt over de aller beste tilbudene.

Når du bestiller leiebilen gjennom en norsk nettside vil dessuten leiebilprisene som regel ha alle nødvendige forsikringer inkludert i grunnprisen. Dette kan du ikke være sikker på dersom du henvender deg til tilfeldig leiebilkontor i utlandet.

Leser ikke leiebilavtalen nøye

Mange som går i leiebilfellen har ikke tatt seg tid til å lese vilkårene godt nok. Pass derfor på å sette deg inn i hva som følger med i leiebilprisene og hva som ikke følger med. Da slipper du kjedelige og fordyrende overraskelser på et senere tidspunkt.

Lar seg presse til å kjøpe unødvendige ekstraforsikringer

På dette punktet er det mange som går i fellen. Når du henter leiebilen på utleiestasjonen vil du bli presentert ulike tilleggsforsikringer av den ansatte bak skranken.

Det er lett å bli usikker i en stresset situasjon, og akseptere tilbudet fordi man ikke kjenner sine egne forsikringer godt nok. Mange av tilleggsforsikringene er svært kostbare og helt unødvendige.

NAF: Unngå leiebilfellene på ferieturen. Du kan spare mye ved å droppe ekstra bilforsikring.

Bestemmer du deg før du reiser hjemmefra hvilke forsikringer du virkelig trenger, vil du lettere kunne stå imot presset fra leiebilselskapet.

Går rett i egenandelsfellen

Til tross for at alle helt nødvendige leiebilforsikringer er inkludert i grunnprisen når du bestiller fra Norge, vil det likevel tilkomme en egenandel ved en eventuell skade på leiebilen.

Egenandelen kan ofte ligge på 20.000 kroner. Ved leiebilskranken vil du få tilbud å redusere eller fjerne egenandelen i tilfelle du skulle være uheldig på veien.

Mange går i fellen og takker ja til denne ekstraforsikringen, fordi de har glemt å sjekke sin egen reiseforsikring og vet ikke at de allerede er dekket.

Enkelte kredittkort har også reiseforsikring inkludert som dekker hele eller deler av egenandelsbeløpet ved leiebilskader.

Sørg derfor for å få oversikt over dine egne forsikringer før du kjøper tilleggsforsikring ved utleieskranken.

Sjekker ikke bilen grundig før og etter leieperioden

Glemmer du å sjekke leiebilen for skader og riper før du kjører av gårde, kan det koste deg dyrt i ettertid. Med jevne mellomrom opplever leietaker at selskapet krever et beløp av deg for en skade på leiebilen som du ikke er ansvarlig for.

Det kan for eksempel være at forrige leietaker har vært uheldig med bilen, og selskapet har ikke oppdaget ripen i lakken før du leverer bilen tilbake.

For å unngå dette bør du alltid sjekke leiebilen utvendig og innvendig før du kjører. Ser du skader, riper eller lignende så er det lurt at du kontakter en ansatt og får notert dette. På denne måten slipper du ubehageligheter i etterkant.

Husk også å tilbakelevere leiebilen med full bensintank, og lever den tilbake i åpningstiden. Kom heller ikke for sent til tidspunktet for tilbakelevering av leiebilen.

Leiebilen skal dessuten leveres i samme tilstand som du hentet den i. Følger du disse rådene slipper du kostbare tilleggsgebyrer fra leiebilselskapet.