chrome85
Har du ikke fått fane-gruppering enda, må du nok bare vente litt til, eller kaste deg på en beta-kanal som også har andre fine forbedringer.

Annonse


Chrome 85 er opp til 10 prosent kjappere og har haugevis av forbedringer

Chrome 85 er en større oppdatering enn vanlig.

Det er haugevis av forbedringer på vei

For den nye Google-nettleseren laster nettsider opp til 10 prosent kjappere i Windows og Mac takket være noe som heter PGO (Profile Guided Optimization).

Med PGO i nettleseren lastes kritisk kode som er viktig for ytelsen, kjappere. Google skryter også av at ytelsen også er bedre om man kjører mange faner eller programmer samtidig.

Chrome sin PDF-leser får også snart mulighet til å redigere dokumenter, og laste ned den redigerte og originale versjonen.

Gruppering av finer i egendefinerte kategorier er fremdeles en beta-funksjon. Bilde: Google

Akkurat dette er fremdeles en betafunksjon

En annen og fin hastighetsforbedringsteknikk testes i betaversjonen av Chrome, og heter Tab Throttling. Poenget er å hente ut ressurser fra faner som ikke er brukt på lenge, og heller nytte den frigjorde ytelsen på aktive faner.

Annonse


Enklere fane-håndtering på berøringsfølsomme skjermer:

Hvor er fane-grupper på Mac?

Fane-forhåndsvisninger når muspekeren er over fanen er også fremdeles i beta, og det samme er Tab Groups (som vi prøvde å aktivere fra i Chrome 85 på Mac-versjonen, men til ingen nytte, via chrome://flags/). Med andre ord krever også dette betaversjonen, i det minste i macOS.

Chrome 85 vil også blokkere nedlasting av exe, APK og andre filer som kan kjøres over HTTP på en HTTPS-side.

Google sier de ruller ut funksjonen fremdeles. Ok, men litt merkelig.

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse