Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Har du ikke fått fane-gruppering enda, må du nok bare vente litt til, eller kaste deg på en beta-kanal som også har andre fine forbedringer. (Ill.: Google)

Chrome 85 er opp til 10 prosent kjappere og har haugevis av forbedringer

Stopper også .exe-nedlastinger fra HTTP-kilder.

Chrome 85 er en større oppdatering enn vanlig.

Det er haugevis av forbedringer på vei

For den nye Google-nettleseren laster nettsider opp til 10 prosent kjappere i Windows og Mac takket være noe som heter PGO (Profile Guided Optimization).

Med PGO i nettleseren lastes kritisk kode som er viktig for ytelsen, kjappere. Google skryter også av at ytelsen også er bedre om man kjører mange faner eller programmer samtidig.

Chrome sin PDF-leser får også snart mulighet til å redigere dokumenter, og laste ned den redigerte og originale versjonen.

Gruppering av finer i egendefinerte kategorier er fremdeles en beta-funksjon. Bilde: Google

Akkurat dette er fremdeles en betafunksjon

En annen og fin hastighetsforbedringsteknikk testes i betaversjonen av Chrome, og heter Tab Throttling. Poenget er å hente ut ressurser fra faner som ikke er brukt på lenge, og heller nytte den frigjorde ytelsen på aktive faner.

Enklere fane-håndtering på berøringsfølsomme skjermer:

Hvor er fane-grupper på Mac?

Fane-forhåndsvisninger når muspekeren er over fanen er også fremdeles i beta, og det samme er Tab Groups (som vi prøvde å aktivere fra i Chrome 85 på Mac-versjonen, men til ingen nytte, via chrome://flags/). Med andre ord krever også dette betaversjonen, i det minste i macOS.

Chrome 85 vil også blokkere nedlasting av exe, APK og andre filer som kan kjøres over HTTP på en HTTPS-side.

Google sier de ruller ut funksjonen fremdeles. Ok, men litt merkelig.

Kilde:
Google

Stikkord: chrome, Google