timcookhøring2020
Tim Cook kunne ikke svare på hvorfor kun Apple får lov å kopiere apper fra App Store.

Annonse


Tim Cook kunne ikke svare på dette enkle spørsmålet

Apple gir ikke utviklere lov til å gi ut apper som er veldig like andre som allerede er godkjente i App Store, men unnlater seg selv fra ordningen.

Følg alt rundt høringen hos ITavisen.

Mektige Apple vil ha rett til å kopiere andres arbeid

Det ble kjent under gårsdagens høring da Tim Cook ble vist egne App Store-retningslinjer, men rett og slett ikke kunne svare på hvorfor det er slik at Apple får lov å kopiere/klone apper andre selskap har lagt ut for salg på App Store, men ikke den andre veien.

En av årsakene til at Cook ble spurt er at sjefen mange ganger skrøt av at App Store har 1,7 millioner apper, og at Apple kun tilbyr 60 egne apper i butikken.

Annonse
Dette var også det første han svarte ovenfor representant Joe Neguse, da Neguse spurte om Apple må følge de samme retningslinjene som tredjeparts-utviklere.

Se selv:

Tim Cook usikker på eget App Store-regelverk

“Grunnen til at jeg spør om dette”, forsatte Neguse, “er at dere forteller utviklere å ikke sende inn kopierte apper.” Cook sa så han ikke var helt sikker, men at han trodde det var tilfellet, “fordi vi fikk inn en rekke apper som i hovedsak var like”.

Så hva er det Neguse bygger opp til?

Dette: “På den annen side sier retningslinjene for utviklere, som du krever at enhver utvikler samtykker til, at Apple har rett til å kopiere andres apper. Spørsmålet er hvorfor det er en regel for utviklere som konkurrerer med deg, og det motsatte for Apple.”

“Jeg er ikke kjent med dette, men jeg skal følge det opp”, forklarte Cook som altså påstår at han ikke kjenner til grunnleggende regelverk i egen app-butikk.

Selv om Apple forbeholder seg retten til å lage apper like andre i App Store, har de som vane å handle mindre selskap og bake inn teknologien senere, som Dark Sky som nå ikke lenger er å finne til Android.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse