microsoftoffice365
Microsofts ønske med neste generasjon Office er å forbedre fokus, mental helse, AI og sikkerhet.

Annonse


Dette er Microsofts titt inn i fremtiden

Microsoft utforsker fire nye pilarer for deres neste-generasjon Office-opplevelse.

Det er lenge siden Microsoft brydde seg nevneverdig om maskinvare

“Noen av disse endringene rulles ut i løpet av et år eller to, mens de andre er eksperimentelle”, forklarer Microsofts Jon Friedman (Corporate Vice President, design og forskning) i innlegget som gir en pekepinn på hva som er fokuset til Microsoft etter 2020, året som virkelig endret måten hele verden jobber på. Klart er det ting å ta tak i.

Det er tydelig Microsoft er veldig komfortable nå som en tjeneste-leverandør, da de viser frem både iPhone- og iPad-tastaturene, samt Surface, i den lille stil-reklamefilmen.

Kjipt de ikke hadde en Neo eller Duo klar, men sånn er det.

Annonse
Vi liker at Microsoft nå fokuserer på ting som dette:

“For å redusere stress og angst som distraksjoner kan skape, spør vi oss selv som designere hvordan vi kan redusere antallet oppgaver du ser, eller hvordan vi kan redusere antallet varsler”.

De nye grensesnittene er mer sparsomme enn tidligere for bedre fokus på arbeidet og med verktøy som trengs der og da. Bilde: Microsoft
Family Safety app-appen til Microsoft vil trolig integreres tettere i Microsofts økosystem. Bilde: Microsoft

Og videre:

“Hvordan kan vi hjelpe deg med å føle deg bra med deg selv når du tar en pause fra jobben, slik at du kan komme tilbake, uthvilt, og med evne til å fokusere? Hvilke fremmede elementer kan vi fjerne slik at innholdet, ikke brukergrensesnittet, er i fokus?”

Friedman forklarer de allerede har tatt grep, fra en-linje-Ribbon-grensesnitt, til nattmodus og Fluent, men at de kommer til å gå “enda lenger” i fremtiden ved blant annet å fjerne merkevarefarger fra app-titler og “utforske adaptiv styring”.

Dette omtales som et fleksibelt ribbon-grensesnitt som vet hvilke kommandoer du til enhver tid trenger, og på den måten gjør det lettere å fokusere og finne ønsket funksjon til oppgaven.

Sømløst søk på tvers av Office-pakken er en annen ting som er på vei.

Tror du Microsoft denne gang lanserer et Office-grensesnitt som får mye ros?

Ribbon-grensesnittet, som er veldig mange år nå, dominerer fremdeles Office, noe mange veldig lenge ikke synes er den beste løsningen.

Microsoft baker inn AI i flere deler av Office-pakken, blant annet Excel. Bilde: Microsoft

Kilde:
Medium

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse